Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ниски обороти , двигателя тресе Fiat punto evo 1.4 Lpg

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ниски обороти , двигателя тресе Fiat punto evo 1.4 Lpg

Здравейте на всички
    Проблема ми е следният, на празен ход двигателя леко тресе и мисля, че оборотите са ниски. Прави го еднакво и на бензин и на газ, разлика няма. При пускането на климатика веднъж ми се случи да изгасне двигателя. Понякога в трафик ми се случва да изгасне при потегляне на първа. Да кажа, че абсолютно нищо не разбирам от двигатели . Значи колата я имам от 1 месец и това което мога да кажа като информация имам изминали 2700 километра. Разхода е супер икономичен на газ, не гори масло предполагам защото е мръднало съвсем минимално за 2700км. Колата е обслужвана масло+ филтър , въздушен филтър, пистов ремък + ролка, ангренажен ремък+водна помпа +ролка. Ще съм ви много благодарен ако ми дадете съвет от какво може да е този проблем. Благодаря ви

а проверихте ла лагера на климатика.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ами не съм проверявал. Без пуснат климатик също държи ниски обороти и претриса двигателя.

Коментар

Моля ви кажете ми поне дали мога да я карам така с този проблем, защото съм в чужбина и колата ми трябва ежедневно за да ходя на работа

Коментар

Колега, карай си така няма проблем, ако няма тракащи звуци и тем подобни. Това което ти описваш може да е от стъпковото моторче и при мен го прави понеже е клеясало и когато натовариш дигателя е лениво и докато реагира може да ти загасне двигателя. Може да е проблем и от друго, но щом нямаш загуба на мощност и някакви странични звуци си карай така.
          Fiat Bravo II 1.4 16v
          Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
          Fiat Punto 1.1 MK1 EX.

Коментар

аз имам същия проблем само,че ако оставя така малко по дълго си гасне ако не подам газ .Иначе имали газ няма яд ... колата не е фиат ,но бих се надявал малко да помогнете - колата е поло с карбуратор не беше палена 3-4 години и сега като се запали има този малък проблем .А иначе може да се да се кара докато има кой да натиска газта няма никакво гаснене :D
            this

Коментар

тампона на карборатора или пистите на тпс
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Тампон на карбуратора? това не съм го чувал досега .Споменах ли ,че няма филтър на карбуратора ? .Също имам чуството,че газта е мн. чувствителна .С лек натиск и доста голям звук вади .Това ме навежда на мисълта да не би да трябва да се намали въздуха и да се увеличи малко бензина т.е да се регулира ?
                this

Коментар

Working...
                X