Здравейте колеги, имам проблем с фиата. Сутрин не може да запали по 5 мин. Преди да запали гърми ауспуха, а като запали отзад излиза черен дим. Интересното е , че това става само сутрин, като отида на работа оставям колата цял ден, но после си пали без проблем. Някакви идеи къде да търся проблема? Колата е Браво 1.6 16в.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво трудно палене
Collapse
X
-
Здравейте, днес погледнах колата, този двигател, който монтирах явно си няма датчик фабрично. На ангренажното колело ясно се вижда, че шайбата, която прекъсва датчика я няма. Понеже чакам още части, като масла, антифриз, термостат, кажете дали ще запали така двигателя. Дали ще трупа грешки в компа и изобщо така ли да го оставя или да прехвърлям колелото с датчика от стария ДВГ ?
Коментар
-
Колеги, нищо не излезе от цялата работа. Закачих всичко по колата, без датчика на разпределителния и врътнах ключа и запали от раз. Викам си, проблемът е решен, да ама не. Изгасих я да видя дали пак ще запали и вече се появиха симптомите от преди. Няма палене, гърми в ауспуха и мирише на бензин. Защо може да се дави така? Проверил съм темп. датчик, дюзите са почистени въпреки, че майсторът каза, че си работят идеално ги почисти профилактично. Сложих датчика на разпределителния вал, но ремъка ми прескочи един два зъба долу на коляновия вал и сега ще я закарам да я зацепят, но надали е от датчика.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар