Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто 1.8 HGT 16v - тресе и гасне, когато е загряло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Пунто 1.8 HGT 16v - тресе и гасне, когато е загряло

Здравейте,значи проблема ми е следният.Когато колата е студена и я запаля си работи добре 5 до 10 мн и след това целия двигател започва да подскача все едно работи на 3 цилиндъра,когато подам газ и пусна газта колата изгася.Иначе си има ряс и си върви както трябва,но пусна ли газта колата изгася.Благодаря предварително

Редактирано заглавие.
    Модераторски екип на fiatforum.bg
    Последна редакция от Слав; 20.03.2017, 22:56.

Започни със сваляне на стъпков мотор и хубаво изчистване, не само да минеш с парцала.
    Сваляш го и с кабел на акумулатора му подаваш напрежение да може буталцето да излезе повечко навън, купуваш си спрей за почистване на карбуратори и миеш обилно, ако трябва цялата част където е буталцето я потопи в разтвор от спрея за да се накисне хубаво.
    Когато буталцето е задръстено неможе да реагира бързо и съответно не може да задържи оборотите, от там идва проблема с изгасването на мотора като от скорост оставиш колата на свободна.
    При мен го имаше тоя проблем и след хубаво почистване колата се успа.
    punto HGT

Коментар

Не ми е чстно кое то4но е стъпков мотор,на тази снимка мисля че е номер 1 http://picbg.net/u/75119/60845/832914.jpg ..Ако не,помогни плс

Коментар

Точно, позиция номер 1 ти е стъпковия мотор, развиваш двете винчета и излиза, след това му закачаш буксата отново и почваш да подаваш на контакт докато не излезе буталцето, така че да можеш да почистиш по-навътре, тоест даваш на контакт - гасиш, даваш на контакт - гасиш докато не излезе, ще ти трябва още един човек, който да подава на контакт, а ти да стоиш и да гледаш буталцето.
        punto HGT

Коментар

то това със стъпковия мотор хубаво ама трябваше да го прави на студен мотор не на топъл. работите ми миришат на главоболие, ако няма нещо друго което да казва диагностиката.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да май май имам крив клапан,дано да не е ще видме.

Коментар

ми аз ти кавах че мирише на главоболие.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

И как със крив клапан, ще има ряс.

Коментар

Working...
                X