Здравейте колеги. Колата Фиат Добло 1.2 бензин, 65 КС. Минавам на проблема направо. Днес както си карах и сменям от 3 на 4-та, ама неще. С големи мъки включвам и изключвам 4-та предавка. След кратка консултация с едни майстори ми казаха да си търся направо скоростна кутия. Моята вие малко и преди около 2 месеца като сменяхме маслото на скоростната кутия на долната пробна имаше като стружки едни такива. Тогава те ми казаха ,че била тръгнала вече, тоест в скоро време си заминава. Затова питам има ли някакво решение на проблема или трябва да търся скоростна кутия? Другият ми въпрос е от 1.2 фиатските мотори ставали скоростната кутия на Добло или трябва да е от такова? Забравих да спомена, че преди време на Ипсилонката зимата ми бяха замръзнали голата, оправиха се като ги смених, тази зима сутрин като я запаля скоростите се сменяха много стегнато, след като позагрее всичко си идваше на мястото. Като ги гледам тези изолацията отдавна я няма, дали е възможно както стана при Ипсилонката, тогава при нея първа-втора-четвърта, трета и пета ги нямаше?!
Редактирано заглавие.
Модераторски екип на fiatforum.bg
Редактирано заглавие.
Модераторски екип на fiatforum.bg