Здравейте колата ми е Фиат Мареа 100 1.6 16 V 103 к.с. комби. Докато падна снега всичко си беше наред а след като се стопи се започна едно ходене по мъките и по майстори. Проблема е в това че постоянно на бензин и на газ колата работи само на 3 цилиндъра. Ходих на сервиз там се започна със смяна на кабели след това смяна на свещи после смяна на бобина и все си е така.След поредната компютърна диагностика се стигна до извода че трябва да се смени бензинов инжектор на неработещия цилиндър. Купих инжектор и започнах да търся майстор да го смени. Намерих в едно сервизче но като чуха как работи веднага решиха че проблема не е в инжектора а били замръзнали повдигачите на този цилиндър.Вече не знам какво да предприема. Ходих при тези които ми монтираха газовия инжекцион а те казват че проблема не е в газовото. Трябвало да се оправи на бензин първо. Ще съм благодарен ако някой може да ми даде полезен съвет . И още нещо след неколкократно мерене на компресията се оказа че тя е между 10 - 12 на цилиндър.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Мареа работи на 3 цилиндъра
Collapse
X
-
Провери връзките на ги към дюзите,може от там да бяга сигнала.
С ги как е разхода?Моята е с обикновено агу и в последно време гори смесено около 12-12,5 и на дълго около 9,а беше с по 2л надолу и постоянно е с лоша адаптация.Смесеното си я ръчкам доста но на дълго карам спокойно.От доста време не мога да я регулирам и пак започнах да се замислям за гиFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар