Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Мареа работи на 3 цилиндъра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Мареа работи на 3 цилиндъра

Здравейте колата ми е Фиат Мареа 100 1.6 16 V 103 к.с. комби. Докато падна снега всичко си беше наред а след като се стопи се започна едно ходене по мъките и по майстори. Проблема е в това че постоянно на бензин и на газ колата работи само на 3 цилиндъра. Ходих на сервиз там се започна със смяна на кабели след това смяна на свещи после смяна на бобина и все си е така.След поредната компютърна диагностика се стигна до извода че трябва да се смени бензинов инжектор на неработещия цилиндър. Купих инжектор и започнах да търся майстор да го смени. Намерих в едно сервизче но като чуха как работи веднага решиха че проблема не е в инжектора а били замръзнали повдигачите на този цилиндър.Вече не знам какво да предприема. Ходих при тези които ми монтираха газовия инжекцион а те казват че проблема не е в газовото. Трябвало да се оправи на бензин първо. Ще съм благодарен ако някой може да ми даде полезен съвет . И още нещо след неколкократно мерене на компресията се оказа че тя е между 10 - 12 на цилиндър.

Измери компресията,тя ще покаже
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Щом си взел инжектора - смени го.
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

компресията е мерена 10 - 12

Коментар

това смятам да направя и аз

Коментар

Провери връзките на ги към дюзите,може от там да бяга сигнала.

С ги как е разхода?Моята е с обикновено агу и в последно време гори смесено около 12-12,5 и на дълго около 9,а беше с по 2л надолу и постоянно е с лоша адаптация.Смесеното си я ръчкам доста но на дълго карам спокойно.От доста време не мога да я регулирам и пак започнах да се замислям за ги
            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

докато работеше добре извънградско - бензин-8/100 газ-10/100 градско 10/100

Коментар

Ще вземаш дюза????
                Тъпанар автъмънтьор не може ли да я провери с АБ и спрей. И монтажа е страшно труден. Една буква два болта и един пръстен
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Благодаря за мненията всичко вече се оправи след смяната на инжектора на втори цилиндър веднага се оправи и на газ

Коментар

Радвам се, че проблема е отстранен и че сподели крайният резултат и каква е била причината.

Браво
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                    X