Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракане на ДВГ при студен старт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тракане на ДВГ при студен старт

Здравейте, карам брава 1.2 16v и наскоро забелязах че на студен старт се чува някакво тракане. Маслото е на около 5хлд.км Селениа 20к 10w40, все още доста си е бистро. Паля си всичко е ок колата работи нормално, държи се абсолютно добре обаче се чува някакво тракане горе долу около областта на ангренажа.. ангренажа е сменен преди 15хлд км и досега не съм имал такива проблеми. Та въпроса ми е дали това масло си е калпаво наистина или причината е друга, миналата година бях с друго масло нямаше никакви проблеми тогава. Потраква си 3-4 минути с повишаване на обороти се усилва и тракането като честота, не се чува особено силно, но аз си го чувам, гасе я дори след два часа да я запаля после не трака, ако поседи повече от 5 часа тогава трака. Преди да паднат температурите нямаше никакви шумове.
    Някакви предполагаеми идеи за причини?

Редактирано заглавие.
    Модераторски екип на fiatforum.bg
    Последна редакция от a4o1000; 17.02.2017, 20:46.
    Fiat Brava 1.2 16V 80 `00 LPG Tamona TG Stream

Хидравлични повдигачи.
    Смени маслото задължително.
    Каквото и да ми говорят Селенията е абсолютен боклук. Установил съм го многократно от опит!

П.П. Направих заглавието по-информативно.
    Опитай се следващия път (дано не ти се налага в този раздел) да слагаш по-описателно заглавие
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Дали ще се размина само с почистване на повдигачите и да сменям ли маслото преждевременно преди да дойде време за следващата смяна ?
      Fiat Brava 1.2 16V 80 `00 LPG Tamona TG Stream

Коментар

Слав написа: Преглед на мнението
        Хидравлични повдигачи.
        Смени маслото задължително.
        Каквото и да ми говорят Селенията е абсолютен боклук. Установил съм го многократно от опит!

П.П. Направих заглавието по-информативно.
        Опитай се следващия път (дано не ти се налага в този раздел) да слагаш по-описателно заглавие
        Ще ме накараш да сменя и аз моето на моето тд 100 (селенията турбо дизела) да видя дали ще ми чезне пак маслото...
        Чувал съм че като е марка има куп ментета.... Това ми е грабнало окото кастрола магнетика. Приятели са го пробвали и са казали, че е добре по малко им тракат тракторите при студен старт..

Аз съм с посочената горе селения и на голям студ -15 има една 1/2 минутна работа като ярмомелка на суро (рРрРрРрРрРрРр) сутринта

Коментар

Никой не е отговорил, та да си отговоря аз

Отговарям и на двамата - ако колите бяха мои щях да сменя маслото без да чакам изобщо.
          @а4о1000 - не се занимавай с почистване, а просто сложи читаво масло без да отлагаш

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Никой не е отговорил, та да си отговоря аз

Отговарям и на двамата - ако колите бяха мои щях да сменя маслото без да чакам изобщо.
            @а4о1000 - не се занимавай с почистване, а просто сложи читаво масло без да отлагаш

Но какво ??? Марка.

Коментар

Ще напиша марка, но ще излезе, че й правя реклама.

Аз слагам Q8 вече от 6-7 години и съм много доволен.

Друго, което се сещам е да се сипе в Селенията (така и така вече е налята) добавка на Лики Моли (Liqui Moly) с молибденов дисулфид. (MoS2)

Не правя реклама и не казвам, че това са единствените варианти.
              Който има други изпитани масла и добавки - да казва

Коментар

Ще напиша марка, но ще излезе, че й правя реклама.

Аз слагам Q8 вече от 6-7 години и съм много доволен.

Друго, което се сещам е да се сипе в Селенията (така и така вече е налята) добавка на Лики Моли (Liqui Moly) с молибденов дисулфид. (MoS2)

Не правя реклама и не казвам, че това са единствените варианти.
                Който има други изпитани масла и добавки - да казва
                https://www.youtube.com/watch?v=Yx1Y...s0mH1l2BGize-g

Ето нагледно как действа....

Ама при мене няма да стане защото ми чезва маслото и доливам....

Коментар

На моята 1.2 повдигачите се разтракаха от минерално масло. После никога (8 години) не утихнаха, но най-тихи бяха с Репсол 10в-40. GM също се държеше добре. С Тутела беше трагедия - харчеше го 5/1000. Селения не съм ѝ сипвал. Сигурно някога някой се е пробвал и при твоята с минерално масло. Две седмици с него са напълно достатъчни да я прецакат.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа: Преглед на мнението
                    На моята 1.2 повдигачите се разтракаха от минерално масло. После никога (8 години) не утихнаха, но най-тихи бяха с Репсол 10в-40. GM също се държеше добре. С Тутела беше трагедия - харчеше го 5/1000. Селения не съм ѝ сипвал. Сигурно някога някой се е пробвал и при твоята с минерално масло. Две седмици с него са напълно достатъчни да я прецакат.
                    Като ми е остави тая кола баща ми тая кола и ми каза.
                    -Купих ти и 1 л, че беше до средата налях го половината другото е в колата...
                    Аз му викам селениа ли купи??
                    - не няма е никъде в квартала казах им за какво ми трябва....
                    Той без очила не може да прочете дребните букви, че дори не е за турбо дизел това малсо... Е сега имало си е и селенияа вътре да речем 3/3.5 литра ама..
                    Смених си го... Нито работи по тихо нито нищо... Същия краз (при студен двигател) дето викаше комшията ако ще и масло от Ферара за сложиш...

Колегата с неговата премиера 1.6 си е кара вече 10 г с минерално най-ефтиното и няма дерт...
                    Брачеда неговата запазена бора като го питах какво малсо слага като му каза името беше някакво от 7 лв литъра. Вече 6 г..
                    Пак като му казах колко струва моето литъра селениа 12/13/14 направо се облещи...
                    Последна редакция от ; 26.02.2017, 13:44.

Коментар

Едно време един познат казваше: "Той Пасата на гори масло, той го изпарява". Та на "изпарителя" каквото и масло да му налееш, пак ще го "изпарява".
                      За повдигачите - разтракат ли се, ще тракат, освен ако яко не си сбъркал маслото (вискозитет/спецификации). От Селения да ти се разтропа моторът пък изобщо не вярвам.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Едно време един познат казваше: "Той Пасата на гори масло, той го изпарява". Та на "изпарителя" каквото и масло да му налееш, пак ще го "изпарява".
                        За повдигачите - разтракат ли се, ще тракат, освен ако яко не си сбъркал маслото (вискозитет/спецификации). От Селения да ти се разтропа моторът пък изобщо не вярвам.
                        В грешка си..

Точно от селениЯ ще стане проблем, но от селениа няма!

Сиреч ако е менте..

Коментар

Sofia - Софиа ли е или е София. Italia - Италия ли е или Италиа? И в този ред на мисли при Selenia - Селения или Селениа ли е ментето не знам....

Както и да е. Как аз не паднах на менте Selenia, че да ми се разтропа мотора?
                          Искаш да ми кажеш, че колата ти гори масло, защото маслото ти е менте?

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Sofia - Софиа ли е или е София. Italia - Италия ли е или Италиа? И в този ред на мисли при Selenia - Селения или Селениа ли е ментето не знам....

Както и да е. Как аз не паднах на менте Selenia, че да ми се разтропа мотора?
                            Искаш да ми кажеш, че колата ти гори масло, защото маслото ти е менте?
                            Ъъъъ тя моята не трака.. Работи си добре за стар дизел...

Както казваше един
                            -гори/тече масло защото има, като свърши няма да го гори/тече

Някъде бях чел по форуми че на стари двигатели и коли селениата изчезва - рядка била

Коментар

Ти преди време беше пуснал една снимка с един яко омаслен маркуч. Ако още не си го отворил, отвори го - ще си обясниш някои неща за рядкостта на Selenia-та.

Коментар

Working...
                              X