Здравейте колеги, имам Фиат Пунто мк2 1.2 16в 80 к.с.,2000г, с газов инжекцион, след 3 години вярна служба, колата се предаде
. Та имам следният проблем: автомобила се ползва всеки ден по мин. 30-40 км, един ден я спрях пред блока и след 1 час като я запалих отново, двигателя работеше неравномерно, цялата кола се тресе и няма мощност. Помислих, че някоя свещ е заминала. Смених свещите с нови, но проблема остана. Закарах колата до най-близкия сервиз в квартала, още като му я закарах той каза, че му се чува странен шум от двигателя, като свистене на въздух и според него е за отваряне на двигателя. Пробвахме с друга работеща бобина, кабели, но проблема си остана. Гориво имаше, защото свещите бяха мокри. Закарах, колата и при друг майстор за справка, за жалост и той потвърди, че няма компресия на 2 и 3 цилиндър и съм за отваряне на мотора. Никой не се наемаше обаче от двамата да прави ремонт на двигателя. Звънях на трети, от там също ме отрязаха, понеже колата имала газ и щяло да излезе много трудоемко и скъпо да се направи. Дилемата е дали да търся майстор, който да отвори този мотор и да го ремонтира или да взема друг двигател за присаждане. Дайте съвет, какво бихте ми препоръчали. Благодаря, Ви предварително!
![Crying or Very sad](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_cry.gif)
Коментар