Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вдига обороти празен ход - Марея 1.8, 98 (комби) климатик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вдига обороти празен ход - Марея 1.8, 98 (комби) климатик

Колеги помогнете с проблема - за вдигане на обороти на празен ход, напоследък зачести, вдига до 3000.
    Колата е Марея 1.8 бензин, 98-ма
    Имам втора кола 1.8 Браво с перфектно работещ двигател, така че мога да сменям части за проба.
    До момента на колата са подменени:
    *стъпков мотор
    *ламбда
    *датчик - положение на дросел
    *въздуховод от въздушен филтър до дросел заедно със MAP сенсора
    *проверяван е и маркуча с клапана от капака на клапаните към дросела (затапен маркуч откъм капак клапани).
    Не съм сменял самият дросел защото изглежда чист

Отделно имам втора употреба ECU от Марея 1.8, но с него не пали заради имобилайзера. Лесно ли е да запиша копие от моя ECU на резервния.
    Друго не се сещам, майстор ми дава акъл че явно е прецакан EKU. Затова и съм пуснал в КУПУВА обява че търся Компютър + имобилайзер + ключове.
    Приемам всякакви идеи.

Благодаря предварително!

Закачи на компютър на живи данни ще откриеш отговора. Щом го прави често няма да е проблем да засечеш от къде идват тези аномалии. Ако и там не намериш отговора тогава пристъпвай към ЕКУ-то... Провери и все пак дросела да си сигурен че той е наред. Аз не съм запознат с този мотор дали е с потенциометър на газта може и самия педал да задържа нещо.
    Fiat Stilo 1.6 16Volta 76kW 103hp

Коментар

deffense написа: Преглед на мнението
      Закачи на компютър на живи данни ще откриеш отговора. Щом го прави често няма да е проблем да засечеш от къде идват тези аномалии. Ако и там не намериш отговора тогава пристъпвай към ЕКУ-то... Провери и все пак дросела да си сигурен че той е наред. Аз не съм запознат с този мотор дали е с потенциометър на газта може и самия педал да задържа нещо.
      Благодаря! Ще пробвам живи данни, иначе педала е на жило и директно в дросела, проверено е и не задържа.

Коментар

Колата смуче въздух и то здраво. Провери си гумите на смукателя и промии дросела.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
          Колата смуче въздух и то здраво. Провери си гумите на смукателя и промии дросела.
          Какво имаш предвид под гумите на смукателя, на смукателният колектор ли?

Коментар

Да има гумени съединение.

Коментар

Да има гумени съединение.
              Благодаря ти, не съм се сетил за тях, ще ги проверя задължително!

Коментар

Провери и клапъна, през който минават маслените изпарения, както и маркуча за тези пари. Намира се точно под дросела. Както каза колегата S_BANKOV, колата смуче здраво въздух. Може да провериш и клапанчето, на стъпковото моторче, но самото клапанче. При мен, се е случвало, да засяда леко, отворено и да вдига обороти от него.

Едит: Как майстора, не те е посъветвал, да смениш цялата кола, не знам.
                Последна редакция от kal0yanch40; 06.12.2016, 01:42.
                Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа: Преглед на мнението
                  Провери и клапъна, през който минават маслените изпарения, както и маркуча за тези пари. Намира се точно под дросела. Както каза колегата S_BANKOV, колата смуче здраво въздух. Може да провериш и клапанчето, на стъпковото моторче, но самото клапанче. При мен, се е случвало, да засяда леко, отворено и да вдига обороти от него.

Едит: Как майстора, не те е посъветвал, да смениш цялата кола, не знам.
                  Мерси за отговора, клапана както съм писал по горе е проверен и е наред, а стъпковото моторчето е сменено с такова от работеща кола и е ок.

Коментар

Докарай ми колата един ден да я погледна. На тоя мотор му знам всички цигании.

Коментар

Аз, само искам да попитам, как твоя майстор прецени, че проблема е в ЕКУ. Защото аз лично, до сега не съм чул, някой да има проблем с ЕКУ на 1.8.

ПС: Що не провериш междувременно, в какво състояние е регулатора на рейката. И няма да е лошо, да се свържеш с S_BANKOV, че да не гадаем само.
                      Последна редакция от kal0yanch40; 07.12.2016, 15:46.
                      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа: Преглед на мнението
                        Аз, само искам да попитам, как твоя майстор прецени, че проблема е в ЕКУ. Защото аз лично, до сега не съм чул, някой да има проблем с ЕКУ на 1.8.

ПС: Що не провериш междувременно, в какво състояние е регулатора на рейката. И няма да е лошо, да се свържеш с S_BANKOV, че да не гадаем само.
                        Той не е мой майстор, това е колата на баща ми, на него така му е казал въпросният майстор, аз имах Фиат Браво със същият мотор в перфектно състояние който съм спрял от движение и съм му го оставил за части, сега искам да му помогна да открие проблема а не да го лъжат разни майстори, това е! Аз също не смятам че проблема е в ЕКУ.
                        Иначе аз смених марката с Нисан, но оставам Фиат фен.

Коментар

Докарай ми колата един ден да я погледна. На тоя мотор му знам всички цигании.
                          Къде си, дай координати. С това ли се занимаваш?

Коментар

ееей,човек,дано да си късметлия,че тези нисани откакто се сляха с рено ги направиха страхотни боклуци,особено dci-тата.иначе и хитачитата се чупят,но от какво е проблема можем само да гадаем

Коментар

ееей,човек,дано да си късметлия,че тези нисани откакто се сляха с рено ги направиха страхотни боклуци,особено dci-тата.иначе и хитачитата се чупят,но от какво е проблема можем само да гадаем
                              Мерси, аз съм със стар Нисан 2006, с японски двигател, дизеляк с турбина засега да чукна на дърво, няма проблеми.
                              Последна редакция от Bravo_GT; 10.12.2016, 14:25.

Коментар

Working...
                              X