Колеги помогнете с проблема - за вдигане на обороти на празен ход, напоследък зачести, вдига до 3000.
Колата е Марея 1.8 бензин, 98-ма
Имам втора кола 1.8 Браво с перфектно работещ двигател, така че мога да сменям части за проба.
До момента на колата са подменени:
*стъпков мотор
*ламбда
*датчик - положение на дросел
*въздуховод от въздушен филтър до дросел заедно със MAP сенсора
*проверяван е и маркуча с клапана от капака на клапаните към дросела (затапен маркуч откъм капак клапани).
Не съм сменял самият дросел защото изглежда чист
Отделно имам втора употреба ECU от Марея 1.8, но с него не пали заради имобилайзера. Лесно ли е да запиша копие от моя ECU на резервния.
Друго не се сещам, майстор ми дава акъл че явно е прецакан EKU. Затова и съм пуснал в КУПУВА обява че търся Компютър + имобилайзер + ключове.
Приемам всякакви идеи.
Благодаря предварително!
Колата е Марея 1.8 бензин, 98-ма
Имам втора кола 1.8 Браво с перфектно работещ двигател, така че мога да сменям части за проба.
До момента на колата са подменени:
*стъпков мотор
*ламбда
*датчик - положение на дросел
*въздуховод от въздушен филтър до дросел заедно със MAP сенсора
*проверяван е и маркуча с клапана от капака на клапаните към дросела (затапен маркуч откъм капак клапани).
Не съм сменял самият дросел защото изглежда чист
Отделно имам втора употреба ECU от Марея 1.8, но с него не пали заради имобилайзера. Лесно ли е да запиша копие от моя ECU на резервния.
Друго не се сещам, майстор ми дава акъл че явно е прецакан EKU. Затова и съм пуснал в КУПУВА обява че търся Компютър + имобилайзер + ключове.
Приемам всякакви идеи.
Благодаря предварително!
Коментар