Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat brava 1.6 16v Проблеми със мощност на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat brava 1.6 16v Проблеми със мощност на бензин

Здравейте колеги,проблема е такъв че имам забавена мощност на бензин,колата е газ бензин,вече взе и да гърми на бензин,мислех че са инжекторите но вчера бях на водородно почистване от излязоха едни сажди страшна работа а на газ върви добре,дадоха ми съвет да обуча мап сензора на ново но днес сутринта на обучението колата се държда добре но след това като запалих взе да гърми на безнин не държи обороти отзад пуши а на газ пали всичко е ок но като пусна газта и изгасва,стъпковия мотор е сменен дросела е чистен на водородното почистване ми каза майстора че може да е разцентрована защото и играят оборотите ако някой може да помогне ще съм му много благодарен

Как обучаваш мапа?Доколкото знам на тоя мотор се нулира адаптацията.Проблемите на бензин идват от лошо регулирано газово
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Нулирай си адаптацията и ще се оправи.
      Моята пушеше черно,миришеше на бензин и като позагрееше изобщо не можеше да работи на бензин.На метан нямаше проблем.
      Дори в сервиза на Хит-ко в Ямбол казаха,че за първи път виждат такова нещо.
      Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
      ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Ами четох че се обучава всичко за 45 мин откачаш А.Б. после закачам 15 мин без да пипам нищо след това 30 сек. на контакт после пак 30 сек. на контакт след това 90 минути запалена на бензин без да пипам нищо и след това 15 мин на бензин без да пипам нищо и то стана още по зле работата мен ме съмнява че е разцентрована че сменях ремъка при едни много големи майстори и от тогава прави проблеми със мощноста на бензин но пък на газ го няма този проблем с обикновена газова съм и мислех че са инжекторите но след почистването продължи да пуши хвърля сажди само когато работи на бензин а на газ като пусна газта и угасва колата

Коментар

Click image for larger version

Name:	15239388_1247970291936140_47622283_n (1).jpg
Views:	1
Size:	93,5 KB
ID:	2094097Click image for larger version

Name:	15239388_1247970291936140_47622283_n (1).jpg
Size:	93,5 KB
ID:	2094097Click image for larger version

Name:	15301190_1247970308602805_1070864913_n.jpg
Size:	70,5 KB
ID:	2094098 ето колко много цапа а гърнето го сменях преди 2 дена

Коментар

А свещи и кабели гледал ли си?
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

fiat_coupe_1995 написа: Преглед на мнението
              Ами четох че се обучава всичко за 45 мин откачаш А.Б. после закачам 15 мин без да пипам нищо след това 30 сек. на контакт после пак 30 сек. на контакт след това 90 минути запалена на бензин без да пипам нищо и след това 15 мин на бензин без да пипам нищо и то стана още по зле работата мен ме съмнява че е разцентрована че сменях ремъка при едни много големи майстори и от тогава прави проблеми със мощноста на бензин но пък на газ го няма този проблем с обикновена газова съм и мислех че са инжекторите но след почистването продължи да пуши хвърля сажди само когато работи на бензин а на газ като пусна газта и угасва колата
              Колега мисля че си стигнал до правилния извод - провери си зацепването на ремъка /тия сажди дето викаш че имало яко ме навеждат на мисълта за един зъб разлика/
              koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

От коя година е колата? Мисля че след 99 не можеше да се нулира адаптацията с откачане на акумулатора.
                FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                FIAT UNO 1.5

Коментар

Ако е мръднал зъб, защо на газ няма проблеми?
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Ако е мръднал зъб, защо на газ няма проблеми?
                    Сам казваш че няма ниски обороти на газ-това не е ли проблем???
                    koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Заради разликата във времето за горене. Умишлено понякога се прави на автомобили карани само на газ.

Коментар

То след адаптацията е нещо страшно не държи обороти стъпковия мотор е нов,прави едни глупости гърми на бензин свещи,кабели,бубина са нови,въздуховодите са проверени няма никъде запушено въздушния филтър е нов,четох че може да е от ламбда сонда но чак пък толкова сажди да вади другата седмица я оставям във сервиз вентура във софия уж са специалисти дано да я оправят

Коментар

Както писах по напред,бях на същото дередже и едно изчистване на адаптацията оправи проблема.
                          Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                          ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

принципно щом си с обикновена газова,тия чернилки на бензин се получават от проблем с мап сензора(преобогатена смес).провери си маркучето което отива до мапа да не е спукано,извадено,сцепено по дължина и т.н,много често това е причината.

Коментар

Вчера имахме подобен проблем с една брава 1,6 на студен мотор работи добре но загрее ли почва да прекъсва да плете и така. Нов термодатчик нова ламбда проверка на зацепването и нищо. Няма пробиви във въздуховодите отзад люти та се не трае. Работи на богато и това е. Чекове не светят. Дросела е чист дюзите са ок. Остава варианта да са прецакали нещо по монтажа на антигравитационното устройство което е с плочка. Но ако някой се сети нещо което пропускаме да казва.

Коментар

Working...
                              X