Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пали и гасне веднага Брава 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо да няма отношение към празния ход, като и тя участва в смесообразуването?

Като гледам тази тема на един колега при него се е оказало ламбда сонда и ТПС: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=24937
    При мен ТПС-а би трябвало да работи, след като колата работи на метан.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Не знам как ти е направена метановата уредба, но би трябвало когато си на метан ламбдата да е изключена. Така няма да ти отчита грешки. При мен на газ има реле което отрязва сигнала на ламбдата към екуто и така не се натрупва грешка бедна смес. Въпреки това на едно 4-5 месеца колата се осеща че работи на богата смес когато е на бензин и профилактично откачам клемите на акумулатора 2 пъти годишно за да изтрия грешката от ламбдата. Закачал съм я на диагностика и въпреки че на таблото не свети червената лампа за проблем с гориво-запалителната система има записани грешки от лабдата (това преди да се откачи акумулатора).
      Затова ми беше интересно дали е закачана на диагностика и евентуално има ли записани грешки. Въпреки че е прост мотор едно закачане може да ти помогне доста, и като се погледне дали има грешки, или пък дори и да се следят параметри в реално време.

@ Банков - има някаква логика колата да смуче въздух (в един от постовете колегата е споменал за завишен разход на метан), но пък чак толкова че да гасне. При положение, че на метан работи нормално. Дори и да смуче не би трябвало да и оказва толкова голямо въздействи че да не държи обороти на бензин. За мен колата се дави - вариантите са два: или много бензин или бензин с метан.
      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

При условие че единствения му вариант за монтаж на метан газ на тоя мотор е плочка под моноинжекцията и метана влиза на практика смесен вече с въздуха няма да има проблем при работата дори отдолу тампона да е разцепен на две обаче при впръскване на бензин работата става друга.
        Относно сондата ако има проблем с нея колата ще премине в режим опън луп и ще почне да коригира сместа попредварително зададена таблица в компа.

Колега от Бургас си чуй се с Краси да ти намери читав майстор знам че има такъв и спри да ходиш при тия шарниромонтажници.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Метана е монтиран с ламбда-контрол (Landi Renzo с LCS A/1 V05) и ТАП (AEB). Не знам тоя ламбда-контрол как образува ламбдата към бензиновото ЕКУ - спрямо датчици (TPS, температура, т.н) или чете от ламбда-сондата докато е на метан и преобразува тези данни по някакви карти. Лятото като бях вързал FiatEcuScan имашя някакви набити грешки свързани с ламбда-сондата, но го отдадох на това че е с метан. Но колата си работеше добре и само ги изчистих и не съм задълбавал.
          Ако и с тая дюза гасне ще търся друг сервиз, този явно друго няма да измислят.

Коментар

След като днес беше сменена помпата, филтъра, въртяни 3 дюзи, 3-4 ТПС-а и какво ли не без никакъв ефект, решихме да видим бензина. Източихме 20л туба и наляхме други 20л от бензиностанцията в съседство. Тъй като всичко по колата беше бутано (ТПС-а особено) колата не работеше нормално от първия път, но след малко настройки закрепи празния ход дори загряла. Като разляхме по 1 капачка бензин на пода от стария и новия бензин - стария изгаряше видимо доста по-бавно. Колата не е още напълно сглобена, в понеделник ще сложим и чисто нов регулатор така и така всичко е разхвърляно. А и още на моменти потреперва като пуснеш газта (все пак е останал и малко от стария бъркоч в резервоара). НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ОТ ЛУКОЙЛ!!!

Коментар

Working...
            X