Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пали и гасне веднага Брава 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пали и гасне веднага Брава 1.4

Здравейте!

Днес Фиата реши да си покаже рогата. Или не успява да запали след дълго въртене или пали и гасне веднага ако не форсираш с газта.
    Ако държа педала натиснат като успее да запали нормално си се форсира напр. до 3000об/мин, но пусна ли педала гасне.
    Тъй като метана ми е направен да превключва на 2000об. запалих на бензин изфорсирах и превключи на метан.
    На метан колата си работи идеално. Бензиновата помпа се чува как работи като дам на контакт и докато работи на метан,
    чува се един високочестотен звук откъм резервоара, както се е чувал винаги при мен.
    Засега ми идва на ум:

- бензинова помпа
    - регулатор на налягането

Други идеи?
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

С тих стон и въздишка си отива бензиновата ти помпа
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А дано, издържа цели 3 години боклука с боклук. Тоя регулатор на налягането при помпата ли се намира?
      Може ли нещо и от прескочил зъб да е, че нещо напоследък и на метан и на бензин хич не върви.

Коментар

Е що да не може. Може и клапан да е отишъл.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

На метан работи идеално без прекъсване, придърпване, тресене и т.н. А и клапаните са на няма и 30000км

Коментар

Малко тъпо предположение, но да нямаш спукан маркуч някъде в коша отпред. То нямаш много опции, щом само на бензин го прави. Помпа, горивен филтър или оная глупост в десния калник която е.
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

А бензинов филтър някога сменяван ли е?
              koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Сменян е отдавна, в сервиза слагали манометри помпата давала налягане както си трябва. Засега ми казаха дюза, пробвали с друга втора употреба, но тя била по-зле и от моята и ми казаха да търся... така че ако някой продава да свирка, че в моргите в района засега няма. И в продавалници и тем подобни не откривам. Аз се съмнявам, че е дюза ама както и да е, ще се търси.
                Ако е дюза все пак, възможно ли е колата да държи 3000об с натиснат педал, а да гасне като го пуснеш? Не намирам логика.

Коментар

Може и да е , а може и да не е.Ако не познаваш добре майстора по-добре го сменяй навреме!
                  koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

По-добре недей. Ако на 1,4 има нещо което не се чупи, то това са маховика и моно-то. Със смяна на дюза само може да се хванеш в страхотно приключение.

Коментар

Ако в сервиза са сменяли дюзата както ми казаха, вече съм в първи епизод на сериала. Поръчах втора употреба дюза, барабар с регулатора и плочката и като дойде ще видим. Ако е прескочил 1-2 зъба възможно ли е да прави такива мизерии, а на метан да работи? Ще пробвам и да затворя бутилките метан, евентуално да не пропуска през клапана, че напоследък ми е доста завишен разхода.

Коментар

Ако прескочи дори и един зъб и самолетно гориво да му сипваш все ще е покойник!

Коментар

Ясно, вече си в цирка Колко ти е висок разхода? Нали ги знаеш, че тия нашите в града са много лакоми. Просължавам да си мисля, че проблема е в нещо малко и си се метнал яко в дълбокото. Дано да имаш доверие на майстора и колата да се оправи, че ще метнеш пари равняващи се на половината себестойност на автомобила.

Коментар

Нямам много доверие, но все пак не съм им закарал космическа совалка. То по прост двигател от тоя здраве му кажи. Ами на метан преди минавах по около 150км градско с едно зареждане, от около месец е към 125км, толкова нисък скоро не помня да е бил.

Коментар

Моята в града гори 13-15/100 газ и въпреки, че всеки си ококорва на тоя разход като му го споделя си е нормален. Междуградско гори на половина. Майсторите отметнаха ли като възможност за проблема по-дребни неща или направо констатираха дюзата. Щот според мен е хубаво да се знае, че цялата система от резервоара до моното и обратно е Ок и тогава да се мине да тия скъпите варианти.

Коментар

Working...
                              X