Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 1.4 12V - държи ниски обороти и гасне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo 1.4 12V - държи ниски обороти и гасне

Здравейте. Имам Fiat Bravo 1.4 12v 1998г. От 1 година някъде имам проблем с оборотите. Държи ги много ниски и като е студена си гасне. Ходила съм при много майстори и ми смениха стъпков мотор и изпарител, и резултата пак беше същия. На бензин не работи. Един ми каза, че бензиновата ми помпа няма дебит, но най-интересното е че с A95 е много зле, а като и налея 100 октана си хвърка. Моля ако някой е имал същия проблем с оборотите и го е решил да сподели.

Редактирано заглавие.
    Модераторски екип на fiatforum.bg
    Последна редакция от Слав; 10.03.2017, 13:51.

А някога на диагностика карана ли е колата или майсторите сменяват на принципа проба грешка?
    koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Аз разбрах, че проблема е когато колата се кара газ. Хубаво е да я подкарате първо на бензин и да се види дали там всичко е наред. Аз малко се обърках, хем казваш, че не работи на бензин, а после със 100октана хвъркала. Изпарителя и да се смени и настрои, трябва да мине малко време и пак да се настройва.

Според мен проблема ще е нещо с газ-та, но е хубаво да се подкара на бензин и така, че се отметнат много възможности.
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Не е карана. Обиколих всички сервизи в моя град и навсякъде ми казваха, че не правели диагностика на фиат.

Коментар

От 2-3 дена я карам само на бензин, но и сложих добавка. Вдигнаха ми оборотите от жилото на газта и сега като е загряла и на бензин и на газ си ги държи перфектно, но когато е студена просто няма никакъв шанс да не угасне или да държи обороти. Като я запаля аз ги поддържам поне 5мин. за да се оправи.

Коментар

Извинявам се, моя е грешката. Работи само с 100 октана или с добавка към 95.

Коментар

Не е лошо да потърсиш наблизо диагностик,а тези майстори които не правели диагностика на фиат не стават за нищо!!!Просто може да е зададен друг ъгъл на предварение на двг.
              koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Кажи им на твойте майстори да се насочат не към горивото а към въздуха за мотора.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Хора помагайте. Вече и със 100 октана прави проблеми. Дори като е загряла понякога си гасне и много хълца. Напоследък чувам много странен звук от двигателя нещо като свирене и то само като и подам газ . Другия месец ще я карам към Пловдив на диагностика, че вече не се издържа с тези обороти. Все пак ако някой знае от какво може да е свиренето и проблема с бензина да сподели . А и между другото напоследък изобщо не върви аз я настъпвам, а тя не иска. Да, кончетата са и малко ама имам чувството, че всичките са умрели голям зор е от място като тръгвам, много трудно набира скорост.

Коментар

Working...
                  X