Здравейте на всички. Колата е фиат брава 1.6 99г. 103 коня (с пластмасовите колектори). След като старата ми бензинова помпа беше издала багажа (не правеше налягане), реших да я сменя, но да не купувам цялата кошница барабар с помпата, а да си купя само помпата. До тук добре - купих я, сложих я на мястото на старата и дойде време за маркуча, който излиза от нея и влиза в самата пластмасова кошница. След като първият маркуч, който сложих се наду и колата отново не можеше да работи на бензин, сложих друг - масло и бензиноустоичив (гумен), като го хванах с 2 скоби. След 4 дни колата отново не можеше да работи на бензин - маркуча се беше сцепил преди скобата и явно от малката цепка, която се беше образувала се губи налягане и работата не бензин е отвратителна. Позаинтересувах се точно какъв маркуч да сложа и отидох до магазин Спектроматик и си взех оребрен пластмасов маркуч, който се слага с пистолет за горещ въздух. Нагрях го и го сложих и уж всичко заспа. В началото колата работеше идеално на бензин но след 2 километра изсфорсирване отзад започна отново да се чува звук на виене (както при гумените маркучи, които пробвах преди това) и работата не бензин отново се скапа - явно отново губи налягане помпата, понеже маркуча не уплътнява добре. Вече започна да ми писва. 5 маркуча до сега смених и пробвах и с всеки следващ след няколко километра съм на старото дередже. И скоби слагах и нагрявах маркучите пластмасовите и кво ли не пробвах и неще да стане тоя маркуч и неще - вие си яко отзад и работата не бензин никва я няма. Вече започва да ми писва и се замислям да си купя цялата помпа барабар с кошницата, но не ми се дават 300 лева (до тук съм хвърлил 100). Дайте съвет какво да правя. Един познат ми препоръча като слагам тоя оребрения маркуч с пистолета за горещия въздух, преди това да намажа самите щуцери, където ще влиза маркуча, с силикон за гарнитури, че да уплътни по-добре и би трябвало да заспи всичко... Но след моите вече 5 опита си мисля че и този метод няма да е сполучлив и ще се вкарам с още 20 лева за тоя дето духа. Очаквам вашите съвети и предложения.
ЕДИТ:
iva333 ЩЕ ТЕ ПОМОЛЯ ДА НЕ МИ СПАМИШ В ТЕМАТА, А ДА СИ НАПРАВИШ НОВА, В КОЯТО ДА ПОПИТАШ КАКВОТО ТЕ ИНТЕРЕСУВА ИЛИ ДА ИЗПОЛЗВАШ ТЪРСАЧКАТА НА ФОРУМА. ЕБАТИ НАГЛОСТТА МАЛОУМНА...
ЕДИТ:
iva333 написа:
Преглед на мнението
Коментар