Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на мркуч на бензинова помпа фиат брава 1.6 99г. 103 коня

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на мркуч на бензинова помпа фиат брава 1.6 99г. 103 коня

Здравейте на всички. Колата е фиат брава 1.6 99г. 103 коня (с пластмасовите колектори). След като старата ми бензинова помпа беше издала багажа (не правеше налягане), реших да я сменя, но да не купувам цялата кошница барабар с помпата, а да си купя само помпата. До тук добре - купих я, сложих я на мястото на старата и дойде време за маркуча, който излиза от нея и влиза в самата пластмасова кошница. След като първият маркуч, който сложих се наду и колата отново не можеше да работи на бензин, сложих друг - масло и бензиноустоичив (гумен), като го хванах с 2 скоби. След 4 дни колата отново не можеше да работи на бензин - маркуча се беше сцепил преди скобата и явно от малката цепка, която се беше образувала се губи налягане и работата не бензин е отвратителна. Позаинтересувах се точно какъв маркуч да сложа и отидох до магазин Спектроматик и си взех оребрен пластмасов маркуч, който се слага с пистолет за горещ въздух. Нагрях го и го сложих и уж всичко заспа. В началото колата работеше идеално на бензин но след 2 километра изсфорсирване отзад започна отново да се чува звук на виене (както при гумените маркучи, които пробвах преди това) и работата не бензин отново се скапа - явно отново губи налягане помпата, понеже маркуча не уплътнява добре. Вече започна да ми писва. 5 маркуча до сега смених и пробвах и с всеки следващ след няколко километра съм на старото дередже. И скоби слагах и нагрявах маркучите пластмасовите и кво ли не пробвах и неще да стане тоя маркуч и неще - вие си яко отзад и работата не бензин никва я няма. Вече започва да ми писва и се замислям да си купя цялата помпа барабар с кошницата, но не ми се дават 300 лева (до тук съм хвърлил 100). Дайте съвет какво да правя. Един познат ми препоръча като слагам тоя оребрения маркуч с пистолета за горещия въздух, преди това да намажа самите щуцери, където ще влиза маркуча, с силикон за гарнитури, че да уплътни по-добре и би трябвало да заспи всичко... Но след моите вече 5 опита си мисля че и този метод няма да е сполучлив и ще се вкарам с още 20 лева за тоя дето духа. Очаквам вашите съвети и предложения.

ЕДИТ:
    здравейте колеги да попитам каде са намира аух aux са на сифито мс предварително
    iva333 ЩЕ ТЕ ПОМОЛЯ ДА НЕ МИ СПАМИШ В ТЕМАТА, А ДА СИ НАПРАВИШ НОВА, В КОЯТО ДА ПОПИТАШ КАКВОТО ТЕ ИНТЕРЕСУВА ИЛИ ДА ИЗПОЛЗВАШ ТЪРСАЧКАТА НА ФОРУМА. ЕБАТИ НАГЛОСТТА МАЛОУМНА...
    Последна редакция от daniobg; 08.10.2016, 14:45.
    Fiat Brava SX 1.6 16v 103hp 99г. Метан

здравейте колеги да попитам каде са намира аух aux са на сифито мс предварително

Коментар

здравейте колеги да попитам каде са намира аух aux са на сифито мс предварително на фиат браво 2006г

Коментар

Приятел, тоя к*р съм го ял с моята Брава 1.6. Намери от друга помпа оригинален маркуч. Аз взех от Ауди А4 и стана идеално. Иначе съм свалял помпата над 10 пъти докато се справя с проблема.

Коментар

yo_brava написа: Преглед на мнението
          Приятел, тоя к*р съм го ял с моята Брава 1.6. Намери от друга помпа оригинален маркуч. Аз взех от Ауди А4 и стана идеално. Иначе съм свалял помпата над 10 пъти докато се справя с проблема.
          Добре де, то оригинален ако намеря, няма ли при свалянето му и да го прецакам? То един път махне ли се тоя маркуч май за нищо не става после :/ Някакви майстори дето уж имат сервизи ми разправят да им я нося, щели да я направят - е кво повече от мен ще направят ми е много интересно... Най-много да ми вземат парите и след няколко километра отново да почне да си вие отзад...

Коментар

Силиконов горивопровод за мотопед. Има в младост1а в магазин моторич.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

От Пловдив съм - някой да знае тука къде се продава такъв силиконов горивопровод за мотопед и да попитам каква му е цената горе долу?

Коментар

Абе скъп е особенно италянския мисля беше 3 лева метъра. Между другото стово супер и за пръскалкитя за стъклото. Моторич имат сайт виж ги и ги питай дали ще ти пратят. Ще ти трябва диаметъра. Но вярвам че във всеки магазин за мотори ще ти намерят.

Коментар

Ааа и провери регулатора за налягане той трябва да ти е в помпата

Коментар

daniobg написа: Преглед на мнението
                    Добре де, то оригинален ако намеря, няма ли при свалянето му и да го прецакам? То един път махне ли се тоя маркуч май за нищо не става после :/ Някакви майстори дето уж имат сервизи ми разправят да им я нося, щели да я направят - е кво повече от мен ще направят ми е много интересно... Най-много да ми вземат парите и след няколко километра отново да почне да си вие отзад...
                    Щом ти казвам, че съм го правил значи става. Просто внимавай да не го скъсаш. В никакъв случай не използвай отвертки или каквото и да било друго за да го махнеш от помпата. После си купи хубави скоби. А за проба вземи един акумулатор и една кофа пълна с вода. Потопи помпата и подай ток от акумулатора. След това си сложи пръста на изхода и гледай дали опуска от маркуча.

Коментар

А за проба вземи един акумулатор и една кофа пълна с вода. Потопи помпата и подай ток от акумулатора. След това си сложи пръста на изхода и гледай дали опуска от маркуча.
                      Водаааа... Пълни глупости... Само да не е вода,дори и за проба...
                      BMW 318is COUPE 140hp
                      FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Сигурно маркуча не е такъв какъвто трява и затова прави пробем особенно където го нагряваш -вместо скобата
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

valeri_86_ написа: Преглед на мнението
                          Водаааа... Пълни глупости... Само да не е вода,дори и за проба...
                          А защо да не е с вода? Какво и пречи при положение, че веднага след пробата я потапяш в бензин? Аз проблем не съм имал а съм го правил не веднъж.

Коментар

А защо да не е с вода? Какво и пречи при положение, че веднага след пробата я потапяш в бензин? Аз проблем не съм имал а съм го правил не веднъж.
                            Така можеее
                            BMW 318is COUPE 140hp
                            FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

След като продават маркучи (axm-auto) не знам защо се експериментира с други.

Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X