едно си баба знае едно си баба бае... като си махнал бобината, компютъра хваща че не тече ток през първичната намотка. А дали дава и къде дава искра бобината, компютъра няма как да разбере. Ако имаш нагорял клапан така става - мокра свещ. Затова завий хубаво свещта само на 2ри цилиндър и я затегни. Развий другите свещи и включи на първа скорост и тикай колата да видиш дали се съпротивлява двигателя. Така ще разбереш дали има компресия.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Единия цилиндър спря да работи
Collapse
X
-
slav4o_vt написа: Преглед на мнениетокато си махнал бобината, компютъра хваща че не тече ток през първичната намотка.
slav4o_vt написа: Преглед на мнениетоА дали дава и къде дава искра бобината, компютъра няма как да разбере.
slav4o_vt написа: Преглед на мнениетоАко имаш нагорял клапан така става - мокра свещ. Затова завий хубаво свещта само на 2ри цилиндър и я затегни. Развий другите свещи и включи на първа скорост и тикай колата да видиш дали се съпротивлява двигателя. Така ще разбереш дали има компресия.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Присъдата е отчупено парче от клапан.
Това не ме очудва толкова, колкото че не мога да си представя как не се случило от веднъж, а имаше време през което си работеше ок?!Последна редакция от stanleyhacker; 21.09.2016, 12:47.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Мисля че този цилиндър е прегрявал от износени газови инжектори. Преди време трябваше да сменя всичките 4 за да започне да работи равномерно на газ. Преди това постоянно даваше грешки че не работи равномерно.
Другите клапани не ги смениха, а само припаснаха. Сега съм отново на пистата.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар