Здравейте, колеги! Отскоро се сдобих с Fiat Bravo 1.6 16V 98г., но наблюдавам следния проблем още от покупката му... При студен двигател оборотите са около 1700-1800 и на газ и на бензин, след като колата загрее до нормална температура, оборотите стават колебливи от 800 до 1300 и така се менят почти постоянно. При превключване на бензин оборотите се стабилизирват почти без колебания, но пък отстават високи, около 1100. Почиствих стъпковото моторче и леглото му, смених и маркуча на въздушния филтър към двигателя, понеже стария се беше нацепил, огледах всички маркучета и съм сменил всичко, което се беше нацепило, но проблема все още го има, макар и по-слабо изразен от преди. Моля за съдействие.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Високи и колебливи обороти при Fiat Bravo 1.6 16V
Collapse
X
-
Ако не си разглобил стъпковото моторче - нищо не си направил с чистенето.
Ако можеш най-добре свали дросела и хубаво изчисти всичко. А ако си с капсулованият дросел (по-новият модел) - направо смяна. Не знам някой да се е преборил с повреда там и да е ремонтирал успешно."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа: Преглед на мнениетоА ако си с капсулованият дросел (по-новият модел) - направо смяна. Не знам някой да се е преборил с повреда там и да е ремонтирал успешно.
При мен проблема беше в ТПС-а-или много ниски обороти/често гаснеше/,или много високи или играещи.
Коментар
-
100% съм сигурен, че не е стъпково моторче, понеже в нас сме с два фиата и ги размених дори за тест. При другата ни кола (fiat brava 1.6 16v) няма и грам колебание в оборотите с нито едното от моторчетата.
Ще погледна дросела... Водих колата на диагностика и на газ и на бензин, всичко било точно... Кое му е точното, не знам, щом след откачане на акумулатора нещата се оправят временно.
п.п. Моторчето го бях разглобил цялото и е изчистено, има разлика, но е малка.Последна редакция от plamend93; 01.10.2016, 11:41.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар