Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавка за почистване на двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добавка за почистване на двигател

Здравейте колеги, имам следното питане. Искам да почистя малко инжекторите на двигателя, напоследък ходът понякога не е особено равен и особено при отпуснат педал и движение по инерция, усеща се някакво накъсване. Преди време съм купувал на Лики Моли добавката, но не съм сигурен дали съм я ползвал правилно. Т.е. цялата опаковка в какво количество бензин трябва да се разреди и дали е задължително да има минимален постоянен пробег след поставянето ѝ. Ако имате някакви други предложения, отворен съм за идеи. Предварително благодаря.
    Fiat Brava 1.6 16V

Най сигурния начин е да свалиш рейката с инжекторите и да ги почистиш, в сервиз обикновенно услугата струва по 10лв. на инжектор ако си ги занесеш свалени, иначе ако те ти свалят инжекторите е малко по скъпо.
    Другия вариант е да си купиш спрей за почистване на карбуратори, малко кабел, маркуч, една спринцовка и някой приятел за помощ и ще можеш да си ги почистиш сам. Ето ти едно примерно клипче от руснаците https://www.youtube.com/watch?v=wQpNCKCcLs8 малко повече си е поиграл с кабелите, просто при теб може друг човек да стои на акумулатора и да подава ток, а ти да държиш дюзата със спрея, само внимавай и си пази очите от спрея.
    punto HGT

Коментар

Този спрей какво съдържа? Много силно мирише на кореселин... Дали е същото вещество вътре?
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Не съм чел чесно казано какво съдържа, миризмата наистина е силна и мие доста добре, за почистване на дросел, стъпково моторче и т.н. също е перфектен.

Това незнам дали ти върши работа http://www.tashev-galving.com/files/...%20DNK2812.pdf
        punto HGT

Коментар

Върши чудесна работа точно този от снимката (изпробвано). Както и на TRW обезмаслителя за накладки (може да се ползва и за други неща) също върши прекрасна работа. Преди седмица пръсках със спрей за карбуратори точно заради дросела и ми направи впечатление аромата от него - все едно съм отворил шишето с кореселин.
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
          X