Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Брава 1.8 16V GT - биелни лагери и горене на масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

моят ремонт ми излезе 1100лвваложи се да купя зъбно колело и капак до него ,защото се счупиха при демонтиранетотова включва и профилактика ан главата - пасване на клапаниот тогава минах 60хилмн добре върви колатагори около 1л масло на 10 х кмима някакви шумове из мотора, мисля, че са то бутален болтама вече 60х км карам само
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Да не са повдигачи нещо колега, не мисля е нормално след 60 000 км да тропа бутален болт.
      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Супер странно е, че тук почти всеки с този двигател разказва, че е сменял биелни и основни лагери, пък във два "форумни" сервиза питам вече и ми казват, че 1.8 113 к.с. не са срещали да хвърля основни или биелни лагери толкова лесно... Единият,за който разбрах, че е бил с такъв тип ремнонт му е било източено 700-800мл масло от двигателя, а другия е каран с изкъртена пробка на картера няколко километра...
        1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
        2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Обикновено си има причина за смяната им. Съмняваме да е конкретен проблем в даден вид мотор. Преди месец и аз сменях биелни лагери. Историята е натиснат картер, частично залепнал смукател за картера и когато маслото беше в работна температура на място на обороти нямаше налягане и мигаше лампата.... Но колко км съм карал така преди да се разбере проблема, чак ме е срам да кажа
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Мотора е здрав но капризен на масло
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
            X