Здравейте колеги, случи ми се голям проблем.тръгвам от София за Унгария.карам си карам си и по едно време в Сърбия започна да загрява ама много странно стрелката от нормално положение за 5 секунди отива в червената зона и после пак след 5 секунди слиза в нормално положение.както и да е продължих така около 1 час но след това стрелката взе почти постоянно да стои в червената зона и спрях.оказа се че антифриз ми е изчезнал и нямам капка.налях 2-3 литра вода защото само с това разполагах и продължих.нещата се нормализират и минах цяла Сърбия и почти цяла унгария.така до тук добре обаче на 140 км. Преди целта както си карам по магистралата с 140км в час изведнъж се чу един странен звук и Колата изгасна , стрелката на километража отиде на 0 , а аз съм в движение на 5та скорост.бия аварийни и и започвам да превключва скоростите белким запали ама не.в крайна сметка спрях в пътния банкет.отварям капака обаче не се вижда никаква повреда, освен че от страната на купето капеше някаква течност.оказа се вода защото я пробвах с езика.опитвам да запаля но звука който се чува няма нищо общо с нормалния звук на стартера при палене и нищо не става.в крайна сметка дойде пътна помощ и сега колата е в сервиз на Бош.лошото е че тук никой не разбира английски и чрез превод унгарски-немски- английски ми казват че двигателя няма компресия и един или два от цилиндрите са заминали.а може да има и повредени сегменти под цилиндрите.Та въпроса ми е дали според вас е възможно това да е повредата.Въобще дайте някакви мнения.а и забравих да спомена че ремонта ще е около 800 евро, което ми се вижда свръх много.за толкова пари не е ли по добре да купя нов двигател и просто да го сменя.а бе дайте идеи и мнения че се видях в чудо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям проблем с Фиат брава 1.2 16v
Collapse
X
-
кола
Та тя друга ако вземеш ще е толкова за 800евро =1600 лв работеща добреЕто за 1000 и не лош вид http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...ink=eetadrДа не е скъсан -прехвърлил ремък Стартера върти ли
-
Според мен както си изгубил на два пъти охлаждащата течност ,двигателя ти е нормално всичко да се е потрошило при положение че не се охлажда.При стария ми шеф имахме опел корса с три врати и губеше доста вода и често трябваше да се долива и накрая изкриви главата както и се пукна блока между 2 и 3 цилиндър.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Та тя друга ако вземеш ще е толкова за 800евро =1600 лв работеща добреЕто за 1000 и не лош вид http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...ink=eetadrДа не е скъсан -прехвърлил ремък Стартера върти лиБрава 1.2 16v 82hp 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар