Здравейте на всички!!!Имам един въпрос към вас, дано да можете да ми помогнете или насочите.Проблема следния:Карам Фиат Мареа Weekend -1.8 , 16V 113 коня -комби, когато съм на дълъг път и ако задържа следната ми скорост да е около 90 км. в колата ми започва да мирише много здраво на неизгорял бензин.Понякога ми се включва датчика за инжекциона , но това е рядко .В повечето служей не свети.Интересното е че винаги когато усетя че започне да мирише на бензин , спирам колата и почвам да оглеждам под нея за тече - НЯМА , отварям предния капак да помириша от двигателя дали някъде изпуска безнин - грам не мирише на бензин , общото взето , от вън не мирише въобще , но вътре като се взеле става страшно.Моля за акъли всякакви.Лек и приятен ден от мен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Силна миризма на безнин вътре в колата
Collapse
X
-
А аз бих заложил на протрит маркуч за канистера на газовете от резервоара, той е в преден десен подкалник, ако там някъде изпуска бензинови пари те влизат точно през вентилатора на купето. Маркучите излизат от канистера и влизат във всмукателния колектор.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Провери след дълго каране , при сваляне капачката за бензин дали се чува пукане от вакуум.Ако няма характерното съскане(пукане) е разхерметизиран резервоара. При мен се оказа пукнатина по дължина в горния капак на бензиновата помпа.Миризмата се появяваше при преминаване от високи обороти към движение на празен ход.hmilev
Коментар
-
Пак се наведи но отзад, при резервоара. Ако ти се вижда тъмен, като влажен, омаслен, вероятно причината е тази за, която спомена един колега по-рано.
kluchar написа: Преглед на мнениетоОтвори под задната седалката капака на бензиновата помпата виж да не е проблема от там
На ланчията на баща ми се случи точно това, а миризмата вътре в купето е нетърпима!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Колега откри ли проблема с миризмата на бензин. И при мен я има като карам на газ и се чудя дали нямам някакъв проблем и с регулатора на налягане в рейката тъй като е свързана по вакуум с смукателния а като съм на газ инжекторите не работят. И може ли някой да ми обясни каква е тази канистер система за газовете от резервоара да ходят в смукателния ако правилно съм разбрал?Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар