Колеги взех колата скоро и я карах 3-4 дни след което смених маслото с РЕПСОЛ 10в40 пълна синтетика беше на промоция 5 литра за 56лв смених го и не знам преди не съм се заслушвал толкова ама сега на студен двигател чувам в най ниските обороти как клапаните почукват леко в по високите след 2000 почти не се чува но си се чуват особено когато от едни обороти леко подам газ се чуват , минах 700 км с това масло одеве и долях около 300 грама но и масло ми хвърла през гарнитурата на клапаните ама не е много загубата и мисля че го пипа малко това масло , да я покарам ли още 1000 км например да видя ще го изгори ли това масло и да го смена .. сигурно е някакво менте или пък и преди си е чукала пък не съм я чул .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чукане на клапани на мареа 1.8.
Collapse
X
-
Може да са гумички на клапаните което ще е по безполезненият вариант или да са се спекли сегментите. 300грама за 700км са си доста и проблема не е за пренебрегване, макар че може и да са хидравличните компенсатори.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
-
flippy89 написа:Може да са гумички на клапаните което ще е по безполезненият вариант или да са се спекли сегментите. 300грама за 700км са си доста и проблема не е за пренебрегване, макар че може и да са хидравличните компенсатори.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Re: Чукане на клапани на мареа 1.8.
didich написа:fuel injekcion написа:... смених маслото с РЕПСОЛ 10в40 пълна синтетикаРемонти на всичко и по всяко време
Коментар
-
Ако това чукане е от клапаните/хидравличните нещица на тях, е съвсем нормално когато е студен мотора, да се чува малко по-различно. Но ако се чува чаткане и не изчезва скоро, след смяната на маслото или след загряването на мотора, нещо не е в ред. Или запушени хидравлиични повдигачи/компенстори, или нещо по-гадно. Няма да е зле, колегата да опише малко това чаткане, само един звук, с равномерен и отчетлив такт ли се чува, или много звуци, с бърз и неравномерен такт между тях.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
То тва няма как да стане. И аз имах едно чукане, след смяна на масло и си мислих, че е повдигач и не бързах особено да го сменям. Ама после търсих мотор и му взимах нова карантия. Та тва исках да кажа, чаткането може да е някъде от долу, а не от главата.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Re: Чукане на клапани на мареа 1.8.
Boogeyman написа:didich написа:fuel injekcion написа:... смених маслото с РЕПСОЛ 10в40 пълна синтетикаpunto HGT
Коментар
-
колеги студена чука от празех ход като и пипна газта най много чук чук чук един звук чува се от главата , когато загрее също го има малко по тихо е и винаги се чува когато колата е на празех ход и се пипне газта най силно , и например ако я задържа на едни обороти и пак докосна газта пак се чува , ако я карам при набиране или във високи не се чува , знам че разбиват лагери ама чукането е от към главата според мен , колата иначе си работи равномерно но малко придърпва до 1300-400 оборота особено на газ но не мисля че има значение защото е от газта която не е перфектно настроена , на тубата пише Fully Synthetic , когато смених маслото купих същото и за мицубиши каризма 1.8 16в един разпределителен вал , няма никакъв проблем колата , но моята според мен се разчука .. или пък да съм толко загубен да не съм чул не вярвам..FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
[quote="fuel injekcion"]flippy89 написа:Да не е гарнитура на изпускателният колектор, да изпуска лекичко, защото пак се чува като почукване?FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар