Здравейте,Преди седмица започна да се чува леко свирене на ремъка - предполагам пистовия.Смених двете ролки - няма промяна.Като го залея с малко вода от единия край спира за малко. Явно като изсъхне пак просвирва. Днес вече свири непрекъснато.На какво ли може да се дължи?Преди да сменя ролките пак свиреше. Ако имаше някакво несъосие сигурно щеше да има промяна.Опъващата ролка я смених с механизма.Каня се да свеня ремъка, да не би да се е износил и от това да свири. Сменян е преди 34 000 км.Дайте идеи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свирене на ремък
Collapse
X
-
При мен е така положението ремъка ми свири като се намокри в дъжда, при сухо време нямам проблем, но при мен причината е, че болта на паразитната ролка превъртя и аз я премахнах, съответно монтирах по къс с 50см ремък и си карам така, но сега пистовия ремък минава през шайбата на коляновия вал примерно на 50%, а оригинално минава да кажем 70-80% и за това ми присвирва ремъка, докато при теб всички ролки са ти там, ако няма проблем с това да не са в една ос, единствената причина да ти свири ремъка е самия ремък, най вероятно е стар, предполагам и понапукан, свали го, обърни го и ще си проличиpunto HGT
Коментар
-
Мисля, че проблема идва от демпферната шайба на коляновия вал.Виж дали не подскача леко като запалиш мотора.Това кара ремъка да шава леко по ролките.Друга причина може да е самият обтягащ механизъм.Погледни внимателно дали не стои малко накриво спрямо ремъка.Това последното беше при мен миналата година на JTD-то.При положение, че си сменил ролки и ремък, друго не виждам.LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
FIAT STILO 1.6 16V 2002г.
Коментар
-
alvanovo написа:Всичко смених по пистовия ремък.Сега свири само като запаля - 3-4 км. И леко ако се намокри в някоя вода.Не мога да го разбера от какво е, но така ще я карам.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар