Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свирене на ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свирене на ремък

Здравейте,Преди седмица започна да се чува леко свирене на ремъка - предполагам пистовия.Смених двете ролки - няма промяна.Като го залея с малко вода от единия край спира за малко. Явно като изсъхне пак просвирва. Днес вече свири непрекъснато.На какво ли може да се дължи?Преди да сменя ролките пак свиреше. Ако имаше някакво несъосие сигурно щеше да има промяна.Опъващата ролка я смених с механизма.Каня се да свеня ремъка, да не би да се е износил и от това да свири. Сменян е преди 34 000 км.Дайте идеи.
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Първо трябваше да почнеш със смяна на самия ремък, сега тоя ремък ще ти излезе златен, защото вече си сменил ролките, които най вероятно не е имало нужда да сменяш
    punto HGT

Коментар

Първо трябваше да почнеш със смяна на самия ремък... +1
      BMW 318is COUPE 140hp
      FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

важното е да станеще сложа стария - за пробадано от това да излезе - ДАНО

Коментар

Колега, един нов ремък е около 20лв, не се занимавай със стари ремъци, че недай си боже се скъса незнаеш на какви места може да се завре и какви бели може да ти направи
          punto HGT

Коментар

ще го сменя само за проба, ако изчезне вземам новобаче да кажа, че свиренето е само при влажно време, като изсъхне не свиривкарвам се във филма на Аирфан от преди 7 години - има тема

Коментар

При мен е така положението ремъка ми свири като се намокри в дъжда, при сухо време нямам проблем, но при мен причината е, че болта на паразитната ролка превъртя и аз я премахнах, съответно монтирах по къс с 50см ремък и си карам така, но сега пистовия ремък минава през шайбата на коляновия вал примерно на 50%, а оригинално минава да кажем 70-80% и за това ми присвирва ремъка, докато при теб всички ролки са ти там, ако няма проблем с това да не са в една ос, единствената причина да ти свири ремъка е самия ремък, най вероятно е стар, предполагам и понапукан, свали го, обърни го и ще си проличи
              punto HGT

Коментар

Мисля, че проблема идва от демпферната шайба на коляновия вал.Виж дали не подскача леко като запалиш мотора.Това кара ремъка да шава леко по ролките.Друга причина може да е самият обтягащ механизъм.Погледни внимателно дали не стои малко накриво спрямо ремъка.Това последното беше при мен миналата година на JTD-то.При положение, че си сменил ролки и ремък, друго не виждам.
                LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
                LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
                LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
                FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
                FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

Сега видях че си сменил целият обтегач.Значи остава шайбата.
                  LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
                  LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
                  LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
                  FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
                  FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

lyubokg написа:
                    Сега видях че си сменил целият обтегач.Значи остава шайбата.
                    Ако шайбата не му е в ред ще му плюе ремъка навън или навътре, зависи как криви самата шайба спрямо останалите ролки, на 100% е от ремъка, защото само той не е бил сменен от всички компоненти.
                    punto HGT

Коментар

ще огледам ремъчната шайба утрено при мен се получава във влажно време - като заваликато е сухо не се чуваремъка не съм го сменял, ще го сменя в понеделник - дано да се оправи от това

Коментар

Имах/имам същия "проблем". Предния ремък започна да просвирва за по 2-3 минути, след като запалех на мокро или влажно време. Смених го като му дойде времето. Новия изкара около 1-2 години и сега и той започна. Явно такъв си им е материала

Коментар

Поръчах нова демпферна шайба, защото настоящата сякаш леко леко трепти - профилактично ще я сменя заедно с нов ремък.Дано да се оправи и да карам.

Коментар

Всичко смених по пистовия ремък.Сега свири само като запаля - 3-4 км. И леко ако се намокри в някоя вода.Не мога да го разбера от какво е, но така ще я карам.

Коментар

alvanovo написа:
                              Всичко смених по пистовия ремък.Сега свири само като запаля - 3-4 км. И леко ако се намокри в някоя вода.Не мога да го разбера от какво е, но така ще я карам.
                              й моята свири даже на сутринта като я запала ако на предишната вечер съм я карал си свири сутрин докато не я покарам да стане суха
                              FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Working...
                              X