Здравейте от известно време се сблъсквам с проблем на фиат браво 1999г. 103к.с. 16v . Когато колата е на свободен ход оборотите понякога стигат до 2000 и след малко се оправя. Закарах я на сервиз и ми казаха да почистя дроселовата клапа, след чистене колата започна да гасне когато загрее, при студен мотор нямаше проблеми и реших да пробвам с друга, но същата работа. Успях да я закарам за диагностика от там ми казаха ламбда сонда, днес я смених сега не гасне, но оборотите продължават да се качват до 2000 за известно време. Колата има газова, но се кара само на бензин от около половин година.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво 1.6 99г Мени оборотите
Collapse
X
-
Ами стъпковия мотор е сменен заедно с дроселовата клапа понеже са едно цяло. Тази сутрин при студен мотор оборотите стигнаха 2500 и пак след малко се оправи. След това при загрял мотор пак скачаха до 1300 и се оправяше. Уж съм я огледал и според мен не взима въздух, а пък и от сервиза не ми казаха нищо за въздух. Нещо което не съм написал в първият пост, от диагностиката ми казаха, че е възможно ремъкът да е прескочил 1 зъб.
Коментар
-
Пробвай със стартов спрей пръскай ако вдигне оборотите печели и стъпковия мотор би трябвало да се сваля по спомен с еврейски звезди ако си взел втора употреба няма гаранция, че не си случил на по лошо дори би трябвало да се самообучава но за всеки случай след почистване и разкачане на букси даваш на контакт за минута връщаш пак даваш палиш и оставаш да работи без да даваш газ до 90 градусаFiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар