Здравейте колеги , от скоро и аз съм собственик на фиат пунто мк2 1.2 8в. След смяна на ролки,ремък,филтри,масло и гарнитуката на капака на клапаните плюс семеринги на колянов и разпределителен вал защото пропускаха ,забелявам отново разход на масло като преди това. Маслото е равенол tsi 10w40 , за близо 800км долях около 300-400гр. Което е много според мен. Ако някой има някаква идея на какво се дължи това моля да я сподели. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
загуба на масло
Collapse
X
-
Ако има компресия иколта сивърви доволни ...почваш от гумички на клапанитеPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
-
didich написа:Stoino написа:Според мен колега ако колата е минала 125000 км слагай 15в40 по гъстичко и няма да имаш проблем.
Коментар
-
Благодаря колега ,ще проверя и там вчера бях на канал и като гледах отдолу всичко беше олято с масло от предишните течове и картера и като и блока от главата надолу са в масло и трудно ще го хвана теча. Ама ми се струва че за 50-60 км още градско да има пак видима загиба на щеката не може само да го гори. Предишната ми кола гореше по литър масло да не е и повече и пушеше отзад като локомотив дори и в ниските обороти. Също така може ли да пропуска масло гарнитурата на главата?
Коментар
-
graveworm1 написа:Благодаря колега ,ще проверя и там вчера бях на канал и като гледах отдолу всичко беше олято с масло от предишните течове и картера и като и блока от главата надолу са в масло и трудно ще го хвана теча. Ама ми се струва че за 50-60 км още градско да има пак видима загиба на щеката не може само да го гори. Предишната ми кола гореше по литър масло да не е и повече и пушеше отзад като локомотив дори и в ниските обороти. Също така може ли да пропуска масло гарнитурата на главата?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар