Колеги от вчера съм собственик на страшна красавица мареа 1.8 16в газов инжекцион , проблема ми е че когато я паля за първи път за деня студена тресе на 800оборота например и не се форсира около 10 секунди и тресе сякаш работат 2 цилиндъра след това я форсирам 1-2 пъти лекичко и закрепва оборотите но когато отново подавам газ прекъсва (прехапва) в началото на подаването на газта , загрее ли колата се оправя на 95% почти не се забелязва прекъсване ,има само понякога на 1100оборота сякаш е за кабели и свещи , та според мен е бобинка и очаквам вашето мнение и начин на разбиране коя е , не ми свети таблото гледам от горната страна има 3 болтчета шестограмче после ще го пробвам ,търсих как се сваля но не намерих точно къде са всички болтове да не счупа някоя щипка , благодаря предварително колеги .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с първо палене на мареа 1.8.
Collapse
X
-
Първо започни от коректна настройка на газовите времена 1:1 с тези на бензина, от там може да ти идват всички проблеми сутрин при палене, поне при 1.8 мотора е често срещан проблем ако газаджията я е настроил да е икономична на газ, от там бензиновото еку си прави корекция спрямо това на газ и в повечето случаи сутрин като палиш на бензин работи на богато, тоест колата хълца и тресе, защото и е много горивото.Сутрин като палиш отзад как е с миризмата на бензин ??punto HGT
-
didich написа:Първо започни от коректна настройка на газовите времена 1:1 с тези на бензина, от там може да ти идват всички проблеми сутрин при палене, поне при 1.8 мотора е често срещан проблем ако газаджията я е настроил да е икономична на газ, от там бензиновото еку си прави корекция спрямо това на газ и в повечето случаи сутрин като палиш на бензин работи на богато, тоест колата хълца и тресе, защото и е много горивото.Сутрин като палиш отзад как е с миризмата на бензин ??FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
На Ланчията съм с подобен проблем, с обикновенна газова. При мен цялата работа е от дюзите понеже са се позапушили и за това не мога да паля на бензин като хората и студена е готова да угасне.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
flippy89 написа:На Ланчията съм с подобен проблем, с обикновенна газова. При мен цялата работа е от дюзите понеже са се позапушили и за това не мога да паля на бензин като хората и студена е готова да угасне.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Re: Проблем с първо палене на мареа 1.8.
fuel injekcion написа:, не ми свети таблото гледам от горната страна има 3 болтчета шестограмче после ще го пробвам ,търсих как се сваля но не намерих точно къде са всички болтове да не счупа някоя щипка , благодаря предварително колеги .
Коментар
-
Re: Проблем с първо палене на мареа 1.8.
Hristian_Aleksiev написа:fuel injekcion написа:, не ми свети таблото гледам от горната страна има 3 болтчета шестограмче после ще го пробвам ,търсих как се сваля но не намерих точно къде са всички болтове да не счупа някоя щипка , благодаря предварително колеги .FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
колеги извинявам се че не отварям нова тема искам само да попитам , днес чух че има едно леко почукване когато колата е на скорост на свободна за сега не можах да го чуя , при набиране в началото най вече се чува но не всеки път , с по висока скорост например да и дам рязко газ не го чух , на място на ръчна и пускам съеденителя на първа най често се чува едно чук веднъж ( може ли да е каре вътрешно например или тампон двигател въпреки че той не се мърда грам доста стабилно седи или ? нямам идеяFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
fuel injekcion написа:колеги извинявам се че не отварям нова тема искам само да попитам , днес чух че има едно леко почукване когато колата е на скорост на свободна за сега не можах да го чуя , при набиране в началото най вече се чува но не всеки път , с по висока скорост например да и дам рязко газ не го чух , на място на ръчна и пускам съеденителя на първа най често се чува едно чук веднъж ( може ли да е каре вътрешно например или тампон двигател въпреки че той не се мърда грам доста стабилно седи или ? нямам идеяФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:fuel injekcion написа:колеги извинявам се че не отварям нова тема искам само да попитам , днес чух че има едно леко почукване когато колата е на скорост на свободна за сега не можах да го чуя , при набиране в началото най вече се чува но не всеки път , с по висока скорост например да и дам рязко газ не го чух , на място на ръчна и пускам съеденителя на първа най често се чува едно чук веднъж ( може ли да е каре вътрешно например или тампон двигател въпреки че той не се мърда грам доста стабилно седи или ? нямам идеяFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар