Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат пунто лампа маслко

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

99% че не е от маслото. 15 50 а пак свети? Механичен проблем е за мен 100%
    Powered by Emzo

Коментар

evgeni85 написа:
      99% че не е от маслото. 15 50 а пак свети? Механичен проблем е за мен 100%
      Утре свалям картера да видим втори ремонт няма да има железния ще е втория ремонт

Коментар

15-50 си е гъсто мясло и то за лятно каране, след като с него ти присветва лампата и аз мисля, че проблема не е в маслото, ако в този случай налееш 5-40 на загрял мотор може и за постоянно да ти светне лампата, което вече си отива на задиране.Сваляйте картера и проверка.
        punto HGT

Коментар

не е от маслото, а от лагерите - обикновено биелни
          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Здравейте колеги.
            Моя проблем е следният когато загрее колата на малки оботори (750) периодически присветва лампата. При обороти над 1000 и когато е студена не свети. Маслото е сменено 10w40 и датчика е нов. От какво може да де получава тази аномалия. Колата е фиат пунто 1.6 1995г пълна инжекция.

Коментар

gh0stfac3 написа: Преглед на мнението
              Здравейте колеги.
              Моя проблем е следният когато загрее колата на малки оботори (750) периодически присветва лампата. При обороти над 1000 и когато е студена не свети. Маслото е сменено 10w40 и датчика е нов. От какво може да де получава тази аномалия. Колата е фиат пунто 1.6 1995г пълна инжекция.
              Сваляш картер и гледаш - или задръстена/износена маслена помпа или лагери, но това го провери час по скоро за да не се налага след това мотора да отваряш.
              punto HGT

Коментар

Лагери. Особенно ако има добавка в маслото.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Отстранихме проблема бяха паднали на 1-ви и на 4-ти цилиндър тапите на коляновия вал за прочистване където са и си е циркълирало маслото и за това ми е светило маслото сега всичко е ОК

Коментар

Отстранихме проблема бяха паднали на 1-ви и на 4-ти цилиндър тапите на коляновия вал за прочистване където са и си е циркълирало маслото и за това ми е светило маслото сега всичко е ОК
                    Ти си късметлия, че не си хвърлил мотора, да почерпиш тая вечер
                    punto HGT

Коментар

Какво сте направили?!?
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                      X