Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с загуба на мощност на Стило 1.6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с загуба на мощност на Стило 1.6 16v

Здравейте Колеги, от известно време имам проблем с загуба на мощност и форсирането на двигателя не повече от 4500 оборота. Сменени свещи без резултат. Проверен температурен датчик. Проблем е че пуснах адаптация на дросела, и сега не може да мине адаптацията.Имаам съмбения за бубина или дросел. Някакви идеи?

Дросела се свйля почиства и се монтира. Пускаш нова адаптация. Прорери си ламбда сондата.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега,как да ги проверя тия сонди. Днес взех една бубина и няма разлика про нито един цилиндър. Дросела го свалих и почистих без резултат. Утре съм при майстора да провери зацепването.

Коментар

И компютъра...Някакви грешки изкарва ли?
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Няма грешки в ECU-то

Коментар

Колеги,прикачвам графика с някакви странни стойности на времената.Някой ако може да помогне.
            Прикачени файлове

Коментар

Колега... Остави ги тези адаптации на ЕКУто...Адаптацията е Ала-Бала... виж си градуса на запалване 8-12 е в норми... Ако е друг направи зацепване на ангренажния ремък... Провери зацепването на ангренажния ремък... Колата на свободна форсира ли се на ограничител (прекъсвач)....
              BMW 318is COUPE 140hp
              FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Зацепването на ангренажа е проверено. Не се форсира и на място. Бибините са проверени с нови.

Коментар

Според мен трябва да минеш нова адаптация
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Re: Проблем с загуба на мощност на Стило 1.6 16v

pnkk написа:
                    Проблем е че пуснах адаптация на дросела, и сега не може да мине адаптацията.
                    А как правиш адаптацията? То си има чалъм за тая работа. Но за съжаление, не съм аз човека, който може да обясни как става. Само съм присъствал и гледал.
                    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

pnkk написа:
                      Зацепването на ангренажа е проверено. Не се форсира и на място. Бибините са проверени с нови.
                      Колега... Зацепването е мръднало поне с 2 зъба на ангренажния ремък ... Дори и да не се е адаптирала тя трябва да се форсира както трябва... Ако искаш пиши ми на лично за подробности...
                      BMW 318is COUPE 140hp
                      FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Развитие по темата има ли...
                        BMW 318is COUPE 140hp
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

като за начало откачи буксата на мап сензора и пиши дали се форсира

Коментар

Колеги, развитие още няма. Проверен е мап сензора. Тъй като имам добло със същия двигател сменям части но досега без успех. В събота мисля да сменя датчика на коляновия вал да видя там как е

Коментар

Не го сменяй, той отговаря само за запалването, не за мощността.Преди да сменяш каквото и да било друго, отвори компютъра и му повтори спойките с поялник.
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                              X