Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампа за маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампа за маслото

Здравейте ! Преди 1 месец се прибирах от Пловдив към Варна и колата ми загря здраво , а също и светна лампата за маслото (незнам в каква последователност са се случили тези две неща , защото не обърнах внимание) . Естествено още на следващият ден я закарах в сервиз . Оказа се че е издухала гарнитура . Удариха един шлайф на главата и нещата се оправиха . Тази лампа за маслото обаче продължава да свети . Накарах майстора да махне картера и да изчисти цедката (беше много замърсена от маслото , беше станло като смула) . Изчисти цедката , сменихме маслото , накарах го и един биелен лагер да изкара да види как са (каза че са ок) но лампата за маслото продължава да свети и то САМО ПРИ ЗАГРЯЛ ДВИГАТЕЛ (при 3-4то включване на перката) . При замерване с механичен манометър се вижда че като е студена няма проблем и си има налягане , но когато загрее наляганео е от сорта на 0.6 или нещо такова (тоест няма налягане) . Ако не е от лагерите , замърсената цедка , датчика , от какво друго може да е ? Остава само една маслена помпа ? Ще помоля за вашите препоръки , защото знам че тука има хора които разбират много повече от мен . Другият проблем който пък днес ми се случи , е че колата работеше половин час на празен ход и парното си работеше , но след като тръгнах и след 15мин. започна да духа студено , и не може да задържи градусите около 90те . Постоянно се включва перката и колата изстива , навярно затова духа студено и парното . От какво може да е това ? Поздрави !

За изстиването ....термостат ..... А иначе лагери или помпа...
    Powered by Emzo

Коментар

майстора ти само с поглед не може да установи дали има износване да кажем от 1 десета(което е много),а и е отворил само 1 лагер.почти съм сигурен ,че проблема е от лагери или опорите на разпределителния вал.след прегряване и там дефектират

Коментар

ivel написа:
        майстора ти само с поглед не може да установи дали има износване да кажем от 1 десета(което е много),а и е отворил само 1 лагер.почти съм сигурен ,че проблема е от лагери или опорите на разпределителния вал.след прегряване и там дефектират
        То един майстор беше .. щом аз му казвам какво да прави и какво да проверява , представи си Някой читав майстор из Варна ще може ли ? Но човек , който наистина да си разбира от работата , а не да ми каже лагери , но да е от датчика (ПРИМЕРНО) . Между другото държа да отбележа че нямам абсолютно никаква промяна на шума на двигателя . Нито чукане нито лопане , нито вибрация . Ако е от лагерите или опорите , няма ли да има някакъв вид почукване ?

Коментар

Ти по добре да не чуваш как похлопват лагери, защото тогава вече ще си за ремонт и някой от всичките лагери ще е задрал.
          punto HGT

Коментар

Толкова ли е скъпа смяната на тия лагери , че вече втори майстор на който му се обадя ми казва че е безмислен ремонта и "По-добре да я продаваш" , ако излезе от лагерите въобще де ... ?

Коментар

елементарно е ,не е скъпо,ама не знам защо така ти казват.ако не бях зает щях да ти направя колата.

Коментар

Не са само лагерите, а и шийките на вала. Иска се шлайф, а това е свързано със сваляне и разглобяване на мотора. Та имайки предвид обема на работата, майстора има по-лесни начини да изкара тези пари с нещо друго.При свален картер бих свалил и огледал всички лагери, както и замерване на шийките. Също и маслената помпа.Ха, сега се сетих - да нямаш бензин в маслото?
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

ооо,то ако наистина е задрал вала или има елипса става наистина по-сложно и то най-вече от финансова гледна точка.

Коментар

Ако беше здрал вала , нямаше ли да се чуват необичайни шумове от мотора ? Аз нямам такива .. мотора си работи перфектно .

Коментар

ivayllo написа:
                      Ако беше здрал вала , нямаше ли да се чуват необичайни шумове от мотора ? Аз нямам такива .. мотора си работи перфектно .
                      Ако е задрал мотора има характерно тропане, все едно работи на 3 цилиндъра, също няма мощност, тоест при покачване на оборотите това тропане се засилва, отделно ако има наличен заводски датчик за налягане на маслото той би показал доста ниски стойности, в който и да е диапазон от обороти, отделен е въпроса, че веднъж загасен такъв мотор има вероятност повече и да не запали докато не се отремонтира или ако все пак запали ще звучи по горния описан начин.
                      punto HGT

Коментар

didich написа:
                        ivayllo написа:
                        Ако е задрал мотора има характерно тропане, все едно работи на 3 цилиндъра, също няма мощност, тоест при покачване на оборотите това тропане се засилва, отделно ако има наличен заводски датчик за налягане на маслото той би показал доста ниски стойности, в който и да е диапазон от обороти, отделен е въпроса, че веднъж загасен такъв мотор има вероятност повече и да не запали докато не се отремонтира или ако все пак запали ще звучи по горния описан начин.
                        Както казах , аз нямам такива проблеми . Мотора работи супер и безшумно .

Коментар

Working...
                        X