Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

мареа 1.8 мега прегряване по време на движение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

мареа 1.8 мега прегряване по време на движение

здравейте колеги.както всяка година по това време около коледа винаги ми се случва по нещо лошо.миналата година на 25-ти ми удариха пунтото пред нас а тази година колата прегря яко а 1 ден след това ми откраднаха номерата пред блока.та по темата.от как съм я взел тази кола(4 месеца)ми прави впечатление че като карам извънградско с скорост от 120 да кажем колата загряваше с едно деление над средата.градско никога не ми е правила проблем дори седеше 1 деление под средата.онзи ден долях за пореден път малко антифриз но съм забравил да сложа капачката на разширителния съд и като тръгнах по магистралата от сливница към софия стана белята.както карах с 120-130 забелязах че стрелката на водата започна да минава средата доста бързо и докато намалявах опитвайки се да отбия вече срелката отиде в червеното и мотора загасна в движение.като отбих все едно бях в ада.седя в купето и чувам как отпред всичко ври.не преувеличавам изобщо.отварям капака и гледам как разширителния съд ври и пуши като тенджара под налягане.двигатела вече не поиска да запали но и си промени звука докато върти стартера.че главата е крива то е ясно но дали може да се е случило нещо на бутала сегменти лагери вал.днес започнах разкомплектоването на мотора и ми направи впечатление че свещите ги разбих на ръка без грам усилие.термостата го свалих но дайте идея как да го пробвам.и най хубавото от тази коледна история е че на другия ден слизам с един куп инструменти до колата забелязвам че и двата номера ги няма.беше като нов внос.
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

кола

Като начало освен гарнитура друго не се сещам други проблеми едва ли да има Трябва да има капачка на разширителния съд
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      Като начало освен гарнитура друго не се сещам други проблеми едва ли да има Трябва да има капачка на разширителния съд
      то е ясно дори вече е купена но защо не поиска да запали.
      fiat bravo 1.6 16v gt
      fiat marea 1.9 8v jtd
      fiat punto 1.7 td
      fiat marea 1.6 16v

Коментар

Отваряне на мотора, задължително шлайф на глава, гарнитура, препасване на клапани и тн., отдели време да отвориш и изчистиш хидравличните повдигачи и да се надяваме да си пак в играта, щом няма други паразитни шумове в мотора.
        Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
        Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
        Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Като отвориш мотора ще разбереш. Преди това само гадаем.От прегряване съм виждал крив блок. Не глава, а блок! И хидравлични удари-главата се изкривява, влиза вода в цилиндъра и на следващия опит за палене следва хидравличен удар. Един го помня...две от буталата стояха с 2-3 мм по-ниско от останалите две-криви биели.

Коментар

Термонатчика. Провери го и ако трявбва го дай на късо и пробвай да запалиш.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
              Термонатчика. Провери го и ако трявбва го дай на късо и пробвай да запалиш.
              не те разбрах кой датчик.
              fiat bravo 1.6 16v gt
              fiat marea 1.9 8v jtd
              fiat punto 1.7 td
              fiat marea 1.6 16v

Коментар

Мисля че Банков искаше да каже датчика за температурата на водата или и аз се бъркам нещо?
                Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
                  Мисля че Банков искаше да каже датчика за температурата на водата или и аз се бъркам нещо?
                  да
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                  X