Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат браво 1,2 /16 2000г прблем обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

фиат браво 1,2 /16 2000г прблем обороти

сега в студеното време като запаля колата докато загрее няма значение сутрин вечер държи 2000 2300 оборота около минута и малко 2 и после падат на нормалните 800 900 ходих по диагностики глупости чистиха дросела имаше много сажди и за няколко дни се оправи от тогава същия горепосочен проблем.МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕГрешен раздел > преместена.Модераторски екип fiat-bg.org

Газ имаш ли?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

ДА

Коментар

Инжекцион? Като прехвърли на газ ли се оправят оборотите?
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

да инжекцион е значи системата ми е настроена на обръща на гас на 30 градуса просто като запаля този интервал ги държи 1 2 минути и после спадат до 800 900 и след малко обръща на газ нямам проблем когато работи на газ само гадните обороти при палене сичко е друго си е ок

Коментар

Чакай сега това е нормално. Е трябвй да са примерно1300- 1500 оборота и като загрее да си коригира смесите. Все пак те съветвам да си премериш термодатчиците.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Мисля, че този мотор имаше самоадаптация на стъпковото моторче и от там ти идва проблема.С диагностика ресетваш адаптацията, палиш на бензин, чакаш да загрее, отиваш до някой газ сервиз (пак на бензин) и им казваш да ти настроят времената на газовите инжектори спрямо тези на бензиновите.Вероятността пак да се появи след няколко дена, както сам казваш е станало при първото посещение в сервиз е голяма, така че най-добре не се занимавай.
              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

а само още един въпрос възможно ли е да е от студеното време просто или нещо стъпковото моторче не знам просто издивех с тея обороти и не знам какво да правя

Коментар

Може, ама по-скоро не.
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

И според мен не се занимавай. Не е стъпковото моторче - то е бетон и има самоадаптация, от която идва този проблем. Ако караше само на бензин за 2-3 дни щеше да се самоадаптира, ама така... кой знае. Моята тази година не я усетих как си промени настройките, защото застудяването беше постепенно.И по принцип, е по-скоро обратното - така се държи при рязко затопляне. Та откога я имаш тази кола? Друг път случвало ли се е да прави така при промяна във времето? Има ли притрисане (опит да угасне) преди да увеличи оборотите? Ако има, поведението на колата е напълно нормално.П.С. Аз се отказах да се занимавам с тая работа с ресетването, щото успеваемостта ми беше около 50%, пък губиш около час, за да я направиш по правилата. Карам си два дни кротко без да я мъча и оборотите на празен ход си се настройват сами.П.П.С. Само на бензин я карам.
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Значи колата я имам от октомври тази година преди да и сложа гаста го нямаше този проблем като и сложиха гаста се появи да нее е нещо от газта нз.няма притрисане и отип да угасне. Само на бензин ли я караш колега за да сеоправат оботите на празен ход

Коментар

От студа е. Остави я на бензин да работи примерно 15 минухи и ще видиш че след 5минута ще се оррави. Другата възможност е да ти е многомръсна бензиновата помпа
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                        X