сега в студеното време като запаля колата докато загрее няма значение сутрин вечер държи 2000 2300 оборота около минута и малко 2 и после падат на нормалните 800 900 ходих по диагностики глупости чистиха дросела имаше много сажди и за няколко дни се оправи от тогава същия горепосочен проблем.МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕГрешен раздел > преместена.Модераторски екип fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
фиат браво 1,2 /16 2000г прблем обороти
Collapse
X
-
Чакай сега това е нормално. Е трябвй да са примерно1300- 1500 оборота и като загрее да си коригира смесите. Все пак те съветвам да си премериш термодатчиците.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Мисля, че този мотор имаше самоадаптация на стъпковото моторче и от там ти идва проблема.С диагностика ресетваш адаптацията, палиш на бензин, чакаш да загрее, отиваш до някой газ сервиз (пак на бензин) и им казваш да ти настроят времената на газовите инжектори спрямо тези на бензиновите.Вероятността пак да се появи след няколко дена, както сам казваш е станало при първото посещение в сервиз е голяма, така че най-добре не се занимавай."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
И според мен не се занимавай. Не е стъпковото моторче - то е бетон и има самоадаптация, от която идва този проблем. Ако караше само на бензин за 2-3 дни щеше да се самоадаптира, ама така... кой знае. Моята тази година не я усетих как си промени настройките, защото застудяването беше постепенно.И по принцип, е по-скоро обратното - така се държи при рязко затопляне. Та откога я имаш тази кола? Друг път случвало ли се е да прави така при промяна във времето? Има ли притрисане (опит да угасне) преди да увеличи оборотите? Ако има, поведението на колата е напълно нормално.П.С. Аз се отказах да се занимавам с тая работа с ресетването, щото успеваемостта ми беше около 50%, пък губиш около час, за да я направиш по правилата. Карам си два дни кротко без да я мъча и оборотите на празен ход си се настройват сами.П.П.С. Само на бензин я карам.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
От студа е. Остави я на бензин да работи примерно 15 минухи и ще видиш че след 5минута ще се оррави. Другата възможност е да ти е многомръсна бензиновата помпаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар