Здравейте колеги. Колата ми е Фиат пунто 2000 година 1.8 ХГТ с газов инжекцион. От известно време при първо палене сутрин колата тресе и държи неравномерни обороти. Скоро чистих дебитомера със спрей за почистване на карбуратори и опитах да направя адаптация след това, но нещо не се получиха нещата. Сега колата при палене тресе страшно много и изгасва.. Като я запаля втори път държи нормални обороти и няма проблем, но е много мудна, кара се с мъка.. Щом обърне на газ няма проблем, върви си нормално. Дали адаптацията която се опитах да направя е причината? Някой може ли да ми каже как аджеба се прави правилно адаптация на този двигател?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно пали сутрин, неравномерни обороти и няма мощност
Collapse
X
-
Дебитомер + Ламбда сонда са 2-та основни датчика които определят какво гориво му трябва на мотора, дебитомера следи (както името му подсказва ) дебитът на въздуха който постъпва в колектора а ламбдата какво е изгарянето. В случай че дебитомера подава грешна информация на ЕКУ-то и му казва аз ти давам еди колко си въздух ЕКУ-то казва ОК аз пък ти давам точното гориво, обаче пък ламбдата им казва пшшш пичуи ко праите е .... и мотора не работи правилно и не може да си сметне смесите ! Баси написах го като детска приказка, ама поне по лесно ще разберете за какво става дума ... или аджеба как работи дебитомера П.п Не казвам 100% че ти е здухал дебитомера, но логично е да тръгнеш първо от нещо което си пипал преди да се прецака работатаКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Я си провера маркучитя за скъсано. Дали си напъхал последния маркуч като хоратй на дросела. И дали не е сцепен вакума на изпарителя.другата причина може да е липса на гориво или умираща бензинова помпа.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
s.genkov написа:Бензин има 1/4 резервоар. А как да проверя клапана и стъпковото?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар