Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto 1.2i 8v - Гасне на празен ход и в движение на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Така понеже не се намери читав майстор, се принудих да си купя диагностика и закачих и излиза следната грешка постоянно, дори след като я изтрия и загася на следващото палене пак свети ЧЕК. Грешката е - P0230 - Fuel Pump Primary Circuit Malfunction. Таа може ли някой да ме насочи от къде да почна по инсталацията на горивната помпа ?!
    Fiat Punto 1.2i 8v 60hp - 2005

Коментар

Колега тва с ква газова си проста с плочка или газов инжекцион ?
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
        Колега тва с ква газова си проста с плочка или газов инжекцион ?
        Обикновенна газова - В момента газовата е разкаченна и пак същата история ....

Коментар

Моето Пунто гасне по същия начин, но на бензин е ок.Най-после намерих газаджия, който да ми даде адекватен отговор. В четвъртък ще сменяме изпарителя и инжекторите и ще пиша пак дали се е оправило.Относно електрическия проблем - нямам идея.

Коментар

Големи ши*аняци сте всички в този форум ! Всеки, който реши даден проблем никога повече не влиза в форума. .... Солидарност голяма

Коментар

mr.eko написа:
              emral1997 написа:
              Измери колко ток отдава алтернатора когато има товар например дай къси,дълги.
              Благодаря за отговора За съжаление аз няма как да замеря, нямам уред ... Но съм пробвал да я натоваря с вентилатор купе на макс, климатик, дълги, подгряване на стъклото и при натоварването сама си вдига оборотите и поддържа докато има натоварване, в някои случаи гасне на момента при натоварването, в други пък държи по 15 минути и от нищото гасне . Възможно ли е да е проблем с стъпковото моторче и ако може някой да ми обясни как да го сваля
              Възможни е да имаш и прецакана газова дюза . Чели ли сте какво казват като грешки газовия компютър ?
              >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                mr.eko написа:
                emral1997 написа:
                Измери колко ток отдава алтернатора когато има товар например дай къси,дълги.
                Благодаря за отговора За съжаление аз няма как да замеря, нямам уред ... Но съм пробвал да я натоваря с вентилатор купе на макс, климатик, дълги, подгряване на стъклото и при натоварването сама си вдига оборотите и поддържа докато има натоварване, в някои случаи гасне на момента при натоварването, в други пък държи по 15 минути и от нищото гасне . Възможно ли е да е проблем с стъпковото моторче и ако може някой да ми обясни как да го сваля
                Възможни е да имаш и прецакана газова дюза . Чели ли сте какво казват като грешки газовия компютър ?
                Ами не , просто в един сервиз ми казаха че е от емулатора на газта . Разкачиха газовата и проблема остава. В идната седмица ще отида до АутоИталия да видя, дали и там само ще ми вземат парите

Коментар

Колегата пише - обикновена газова. Компютри и дюзи очевидно няма. На точно тази кола не и трябват никакви емулации и т.н. Компа е достатъчно тъп и не пази, трупа и складира никакви грешки. Щом имаш газова - имаш и вземане-даване с прекъсването на помпа, инжектори и т.н.Сам казваш, че изписва такава грешка. Значи, най-напред търси неща свързани с монтажа на електриката за газовата. Казаха ти няколко пъти за лоши връзки и пр. Мери се работата на алтернатора, и т.н. Търси някой жичкаджия и му обясни накъде да насочи усилията. Има и форумни майстори, потърси ги, па дано да те потърсят и те. Хубаво сте я разкачили газовата, ма кой знае как е била закачена..

Коментар

Totko написа:
                    Колегата пише - обикновена газова. Компютри и дюзи очевидно няма. На точно тази кола не и трябват никакви емулации и т.н. Компа е достатъчно тъп и не пази, трупа и складира никакви грешки. Щом имаш газова - имаш и вземане-даване с прекъсването на помпа, инжектори и т.н.Сам казваш, че изписва такава грешка. Значи, най-напред търси неща свързани с монтажа на електриката за газовата. Казаха ти няколко пъти за лоши връзки и пр. Мери се работата на алтернатора, и т.н. Търси някой жичкаджия и му обясни накъде да насочи усилията. Има и форумни майстори, потърси ги, па дано да те потърсят и те. Хубаво сте я разкачили газовата, ма кой знае как е била закачена..
                    Хубаво препоръчайте ми някой жичкаджия + координати

Коментар

Working...
                    X