Преди 1 седмица купих Fiat Punto 1.2i 8v - 60hp / 2005 г. -С газ BRCПроблема е следния - Паля и тръгвам към работа, когато освободя от скорост и натискам спирачката плавно за да спра на светофар, малко преди да спре колата гасне . Особеното е че когато изгасне светва лапичката на волана и акумулатора, при връщане на ключа и опит за запалване тези 2 лапички не гаснат, като светва и друга лампичка - кола и ключ (имобилайзер) и колата не може да запали. Аз откачам акумулатора за 1 секунда и след това лампичките изчезват и мога да запаля. А когато е на газ върви добре докато в един момент не изгасне по същият начин както на бензин (празен ход ) или при потегляне от място с малко повече газ . Дори когато съм със скорост от 100 км/ч (постоянна) пак ми е гаснала в движение без никаква причина. Като на таблото светват същите индикатори волан и акумулатор. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели или да препоръча някой майстор /сервиз
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto 1.2i 8v - Гасне на празен ход и в движение на газ
Collapse
X
-
изпарителя ти е за настройка и найвероятно трябва да се промени въздушния поток на колата. Иначе да светва защото колата пали директно на газ с прекъсната дюза. Пробвай да запалиш следващия път на бензин и няма да ти светят дюзички.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
S_BANKOV написа:изпарителя ти е за настройка и найвероятно трябва да се промени въздушния поток на колата. Иначе да светва защото колата пали директно на газ с прекъсната дюза. Пробвай да запалиш следващия път на бензин и няма да ти светят дюзички.Fiat Punto 1.2i 8v 60hp - 2005
Коментар
-
mr.eko написа:Благодаря ти за отговора, а иначе никога не я паля на газ. Винаги на бензин и след поне 30 градуса я превключвам на газ. Странното е че на газ гасне 2 пъти по-често.
Коментар
-
Утре съм на преглед в сервиза BRC Bulgaria- Дружба, надявам се че там ще помогнат защото бях при сервизчето на бул.овча купел (валери) само ми взе 25 за диагностика и нищо не ми каза, при положение че колата угасна пред тях, включи да я чете и вика че нищо не излиза ... Бях в Темпо Сервиз - седя там 2 дена и ми викат че не могат да я накарат да угасне ... Дано поне в брц да знаят нещо повече. Ако знаете някой който ще може да помогне предложетеFiat Punto 1.2i 8v 60hp - 2005
Коментар
-
кола
Ето това може да направиш преди настройка https://www.youtube.com/watch?v=gqqi...wjwN_KyVfkOlvK
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Ето това може да направиш преди настройка https://www.youtube.com/watch?v=gqqi...wjwN_KyVfkOlvKFiat Punto 1.2i 8v 60hp - 2005
Коментар
-
Това си е чист електричарски проблем, но не мисля че това което описваш е нещо специфично за пунто. Трябва ти някой който разбира малко от токове по колата и да провери всички клеми и букси на всеки малко-по-дебел кабел. Аз бих започнал от клемите на акумулатора. Има и някаква възможност да има проблем в алтернатора (динамото). Може да пробваш с друго, за което е сигурно че работи. Заедно с него сложи и един читав акумулатор за пробата, а ако знаеш че твоя е на 5+ години направо си купи.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа:Това си е чист електричарски проблем, но не мисля че това което описваш е нещо специфично за пунто. Трябва ти някой който разбира малко от токове по колата и да провери всички клеми и букси на всеки малко-по-дебел кабел. Аз бих започнал от клемите на акумулатора. Има и някаква възможност да има проблем в алтернатора (динамото). Може да пробваш с друго, за което е сигурно че работи. Заедно с него сложи и един читав акумулатор за пробата, а ако знаеш че твоя е на 5+ години направо си купи.Fiat Punto 1.2i 8v 60hp - 2005
Коментар
-
emral1997 написа:Измери колко ток отдава алтернатора когато има товар например дай къси,дълги.Fiat Punto 1.2i 8v 60hp - 2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар