Здравейте, става дума за Мареа 1.8 16в 99г.Колата мога да кажа че върви добре като изключим това че притръсква леко при тръгване и като цяло не върви много гладко и ми се струва че този литраж на двигателя може и повече, но след като се кара редовно се свиква с това и едва ли не няма проблем, до момента в който колата се оправи сама, отпушва се едва ли не и започва да върви идеално, усеща се повече мощност, няма тръс няма мръс, плавно набира и като цяло все едно се качвам в друга кола. Въпросното отпушване се случва доооста рядко. На диагностика отдавна не е минавала (знам че това е 1вото нещо но питам информативно преди да съм я подкарал с ремонта), свещите ги смених отдавна макари че старите си бяха напълно наред, и по двигателя като цяло отдавна не са правени особени ремонти.Та идея от какво може да е този проблем някой има ли? Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем при двигателя на Мареа 1.8
Collapse
X
-
Вчера претърпях неуспех със свалянето на ламбда сондата.. ;дГаз няма, а за другите неща които изброи нямам представа в какво състояние са, познанията по колите не са ми от най големите, а както казах отдавна не е стъпвала в сервиз по такъв повод.П.С. Вчера дочух че може бензиновата помпа да се е попрецакала понеже колата често се кара с малко гориво..
Коментар
-
Малко да обновя темата. 1во искам да благодаря на Слави (S_BANKOV) за това че дойде да я види и помогна с няколко съвета!!След вчерашната смяна на горивния филтър и днешното почистване на дебитомера и дроселовата клапа мога да кажа, че от малкото и каране след процедурите е по-добре, но не съм сигурен напълно ли, това ще го видим в последствие като я покарам малко повече. Днес свалих една от бобините (най лявата) и видях че има маалко масълце. Предполагам е само отгоре, нямам ключове за свещите и не мога да проверя има ли и отдолу). Свалих само тази, защото преди отново се е случвало това с маслото и то точно на нея (по спомен от пръстените на гарнитурата беше проблема), ако остане време тези дни мога да сваля и другите.http://prntscr.com/9dpbci
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар