Здравейте, ударих на камък със слагането на печката. Няма откъде да взема гориво. Колата е стило 1.6 бензин 2002 година. Печката е водна/мокра webasto. Идеята ми беше от клапана на горивната рейка да взема обратното гориво, което да пълни един филтър и пак да се върне в резервоара. Уви на рейката няма клапан. Налягането се контролира пак от клапан, но той е на кошничката на бензиновата помпа. Взимане на бензин от входа на рейката също не става, защото след гасене на колата и палене на печката ще се образува вакуум и помпичката на печката няма да може да засмука хубаво гориво. Мисля си за пробиване на кошничката в горната й част и слагане на щуцер на който ще се надене маркуч. Така той ще бъде потопен в резервоара. Удачна ли ви се струва тази идея? Приемам всякакви съвети.Благодаря на отзовалите се...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
фиат стило 1.6 монтиране на печка webasto
Collapse
X
-
Пълни глупости, че е безмислено печка на бензинова кола.Това е просто една допълнителна екстра. Печката е монтирана и е перфектно сутрин като слезеш при колата само палиш и тръгваш, колата е загряла, всички стъкла са се размръзнали, в купето е топло. Общо казано с две думи това са бензинови или нафтови печки за кола. Подгряват антифриза зимата и сядаш направо в топла кола, почти на всеки му е ясно какво е износването на двигателя, когато е студен и когато е топъл другият плюс на печките. Всеки си решава дали да си купи такава кола или да си монтира. На мен лично не ми се стърже лед зимата и не ми се чака да загрее...Fiat Stilo 1.6 16V
Коментар
-
simonkaa написа:Пълни глупости, че е безмислено печка на бензинова кола.Това е просто една допълнителна екстра. Печката е монтирана и е перфектно сутрин като слезеш при колата само палиш и тръгваш, колата е загряла, всички стъкла са се размръзнали, в купето е топло. Общо казано с две думи това са бензинови или нафтови печки за кола. Подгряват антифриза зимата и сядаш направо в топла кола, почти на всеки му е ясно какво е износването на двигателя, когато е студен и когато е топъл другият плюс на печките. Всеки си решава дали да си купи такава кола или да си монтира. На мен лично не ми се стърже лед зимата и не ми се чака да загрее...
Коментар
-
stilo_new написа:simonkaa написа:Пълни глупости, че е безмислено печка на бензинова кола.Това е просто една допълнителна екстра. Печката е монтирана и е перфектно сутрин като слезеш при колата само палиш и тръгваш, колата е загряла, всички стъкла са се размръзнали, в купето е топло. Общо казано с две думи това са бензинови или нафтови печки за кола. Подгряват антифриза зимата и сядаш направо в топла кола, почти на всеки му е ясно какво е износването на двигателя, когато е студен и когато е топъл другият плюс на печките. Всеки си решава дали да си купи такава кола или да си монтира. На мен лично не ми се стърже лед зимата и не ми се чака да загрее...Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Честито но аз лично си държа на мнениято. За около пет шест минути колато си вдига 30градуса и си размразява и стъкла и си затопля. Виж ако беше тир и трябваше да спя в него сигурно щях да мисля по друг начин.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Kemaloff написа:stilo_new написа:simonkaa написа:Пълни глупости, че е безмислено печка на бензинова кола.Това е просто една допълнителна екстра. Печката е монтирана и е перфектно сутрин като слезеш при колата само палиш и тръгваш, колата е загряла, всички стъкла са се размръзнали, в купето е топло. Общо казано с две думи това са бензинови или нафтови печки за кола. Подгряват антифриза зимата и сядаш направо в топла кола, почти на всеки му е ясно какво е износването на двигателя, когато е студен и когато е топъл другият плюс на печките. Всеки си решава дали да си купи такава кола или да си монтира. На мен лично не ми се стърже лед зимата и не ми се чака да загрее...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар