Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няма ток до бензиновата помпа / Punto 188 MK2 1,2 60hp

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няма ток до бензиновата помпа / Punto 188 MK2 1,2 60hp

Здравейте, колеги! Ще се опитам да съм максимално изчерпателен. Карам Punto 188 MK2 1,2 60hp с метан. Преди 2 седмици ходих до Пловдив и на връщане спрях до една метан станция да заредя. Всичко си беше наред докато не се опитах да запаля - бензиновата помпа не помръдна. Запалих директно на метан и се прибрах до Благоевград. Оставих я пред блока с надеждата на следващия ден да "размисли" и да запали, но грешах - помпата не иска да помръдне. Не свети check engine-a, нито имобилайзера, направих й диагностика - никакви грешки. Пробвам на метан, но и на метан не иска, защото е инжекцион и само при определени градуси се прехвърля от бензин на метан, а когато колата е студена това е "Мисията невъзможна". Тогава започна ходенето по мъките - проверих бушоните и главно F22, който е за бензиновата помпа. После проверих релето T09, което е за бензиновата, но то си щрака всеки път като дам на контакт. Откачих бензиновата помпа и директно я закачих на акумулатора - работи си перфектно. Така изкючих трите главни заподозрени. Вече предполагам, че е накъде по кабелите, но къде и как да търся - и идея си нямам. Приемам всякакви препорък и насоки

Най-лесното е да пуснеш нов кабел. Така бих направил аз, вместо да си блъскам главата в стана и да ръчкам цялата инсталация.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

провери дали имаш краш бутон.освен това това,че релетата цъкат,не значи,че контактите им затварят,така,че вникни малко по-дълбока и ще решиш проблема

Коментар

Аларма да имаш случайно?
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колеги, оказа се, че краш бутона е прекъснал тока... Поне за тези които не знаят и го търсят къде се намира (както бях аз) да ви кажа - под жапката. Бутона сочи нагоре, следователно може да видите само кабелите му.

Коментар

Working...
          X