Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат 500L слаб демараж

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат 500L слаб демараж

Имам проблем с нов Фиат 500L,POP STAR,закупен от ФиатАуто,изкаран е преди седмица-1.4 бензинов двигател,95 к.с.,6-степенна скоростна кутия. Карах я до 130-140км в София,а през уйкенда я изпробвахме до морето и сега е на около 1100км изминати.Още в София при първите ми излизания по Околовръстното забелязах,че бавно и трудно набира скорост.И на дълъг път установих,че е тромава при набиране на скорост.На магистралата я карахме със 130-150км/час.Установихме,че харчи 7.2л/100км. при такова каране.Поддържаше около 3200 оборота при тази скорост.По наклон надолу се държи добре и добре ускорява,както и на правите участъци.Прави ми проблем най-вече при изкачване на наклон.Ако съм на по-горна предавка-съответно 6 или 5-та скорост е много бавна.Когато веднъж е ускорена е без проблем.Компютърът не ми показва,че иска по-ниска предавка.Ако мина на 4-та горе-долу вече става по-добре.Тъй като при 6-степенната скоростна кутия установих/?дали е така?/,че 4-та скорост е горе долу равна на 3-та при 5-степенната кутия,то това не ми се вижда нормално.Проблемът е в бавното набиране.Затруднява ме при изпреварване,ако някой ме настигне с по-голяма скорост и трябва бързо да изпреваря,тя се измъчва дори при натиснат до дупка педал на газта. Моля за мнение относно този проблем.Тъй като до сега карах японска кола с 1.3 двигател и 94 к.с. и тя беше много пъргава,сега съм озадачена от поведението на фиата.Дали това е нормално и е въпрос на време да свикна или трябва да се търси причина. Другият проблем,който имам е със запалването сутрин.Колата е гаражна и сутрин темрературата е около 8 градуса.При запалване на двигателя иска около1-2 мин. за загряване като двигателят "тресе",а единият път ми направи проблем и като отпуснха съединителя-загасна,т.е. иска ми при загряване да държа крак на съединителя около минута.Дали е нормално? Благодаря на всички,които ще ми отделят време да отговорят.

Не ти ли обясниха, че първите 1500км не трябва да се настъпва много колата, защото двигателя се разработва?Колега си купи Рено Каптюр и няколко пъти му се обаждаха да му напомнят да не минава 3000об за дълго време, а ти си я пържил яко.Имаш прекалено големи очаквания от 1.4 мотор.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

след 5000 км ще усетиш разликата,след като се поразработи мотора

Коментар

Ами преди да тръгна на път се чух с механика от сервиза на Фиат и попитах как да карам колата на дълъг път и дали трябва да следвам някакви правила.Той ми каза да си я карам нормално колата.Да кажа само,че съм жена шофьор.Но я карахме заедно с мъжът ми и двамата сме на едно мнение,че не тегли добре и освен това смятаме,че харчи много.За магистрала 130 км в час са нормални и при 6-та скорост би трябвало да е най-добре за колата. Дано след известни километри наистина има някаква разлика.Много се надявам.В противен случай ще остана разочарована от избора си.На визия е много добре,но не е това,което очаквах. Замислям се върху това дали купето не е малко голямо за този двигател и затова по-трудно ускорява.Има ли логика в това?

Коментар

Аз смятам, че поведението на автомобила, относно ускорение и разход при скорост 130-150 е напълно нормално, особено с повече от 1 човек и багаж. Все пак говорим за 1.4 95коня, дават й почти 13сек. до 100км. Аз когато си купувам кола, винаги си казвам това, дали по-големият мотор не е по-удачен избор. Това че е по-мощен, не означава на 100%, че е с по-голям разход. А може просто да не си свикнала на колата. А това че тресе при студен старт, не е зле да наминеш през сервиза.
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Проблемът на студен мотор не е нормален, колата е гаранционна и не му мисли много за да я закараш в сервиза. За другото не мога да дам мнение след като не съм се качал на такава, но колегите са прави след 5к км трябва да се отпуши и определено разхода да падне, ама не очаквай чудеса.

Коментар

Да,ще я закарам в сервиза да я тестват.Това,което ми прави впечатление е,че двигателят на колата е много малък съпоставимо с купето.Понеже не съм карала италианска кола започвам да мисля,че са нежни и слаби коли.Така или иначе ще си я карам и ще и свиквам.Иска ми се,обаче,да станем приятелки с нея!

Коментар

Така са тези Фиатки. С дълга 6-та предавка.Относно японката то съм сигурен, че сега а Фиат-а на 4-та сигурно е била с толкова обороти, колкото на японката си на 5-та или 6-та.И разхода не е толкова голям, а е напълно нормален за бензинов автомобил. Като го покараш още малко то ще падне с едно половин литър надолу.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Продължавам да търся информация за проблема.Разбирам,че колата е с 1.4 бензинов атмосферен двигател.Би ли могъл този вид двигател да бъде причина за по-големия разход и по-малката пъргавина?

Коментар

Определено има пръст в проблема и това, малък двигател-> голямо купе-> изисква се повече мощност за достигане на някаква скорост-> повече натискане на педала на газта-> по-мудно ускорене-> по-голям разход. Аз поне така виждам нещата, 1.6 16v 120кс би бил доста по удачен избор, найстина се надявам да се оправи количката и да няма проблеми. (аз лично харесвам по-големите мотори и може би за това избрам най-големят), но предвид габаритите на колата за мен най удачният вариант е 120 кс.
                    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Тая кола тежи 1245 кила. Хондата дето си карала сигурно тежи около 1000 ако не и по-малко, и е нормално да върви повече.
                      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                      FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

виждал съм чисто нови коли със среден разход по борд-8,5,след една година същата кола е с вече 7,3.просто мотора не е разработен и гори около литър повече

Коментар

flippy89 написа:
                          Определено има пръст в проблема и това, малък двигател-> голямо купе-> изисква се повече мощност за достигане на някаква скорост-> повече натискане на педала на газта-> по-мудно ускорене-> по-голям разход. Аз поне така виждам нещата, 1.6 16v 120кс би бил доста по удачен избор, найстина се надявам да се оправи количката и да няма проблеми. (аз лично харесвам по-големите мотори и може би за това избрам най-големят), но предвид габаритите на колата за мен най удачният вариант е 120 кс.
                          И аз така ги виждам нещата!

Коментар

Дано с разработката спадне и разходът на горивото.Ядосвам се като гледам по каталог - градско 8.3;извънградско 5; комбиниран 6.2. За една седмица каране комбинирано на таблото изписва 7.7 разход.Вече е на около 1350км.Днес я тествах по завоите до Бистрица и горе-долу добре се държа,като на стръмните участъци превключвах на 3-та и 4-та предавка,за да дърпа добре.Но ако реша по наклон да настигна и изпреваря мисля,че няма да се справи.Много е мудна.Изчаквам още малко да я покарам,за да знам какво да говоря и ще я тествам в сервиза.Освен това в топлото време около 11 градуса/в гаража/ сутрин пали добре и не тресе двигателя.Щом паднат температурите отново ще даде проблеми.Не си представям ако колата зимува отвън какво ще се получи. Благодаря ви за отговорите!

Коментар

Разхода по каталог е мерен в лабораторни условия (колата е на валеци) при постоянна скорост от 90 км в час, няма въздушно съпротивление и т.н... Реално всички така го мерят в Европа и за това после реалния разход е по - висок, ама това за мен е проблем на законодателството в Европа. В САЩ скоро Хюндай май бяха платиха доста пари щото разхода бил 10% по - висок от обявения... Разхода ще падне ама все пак за атмосферен бензин (реално не съм сигурен какъв е мотора) мисля, че е Ок. Относно вървежа колегите вече обясниха, колата е тежка, мотора е малка кубатура, незнам дали трябва да очакваш чудеса от него.

Коментар

Working...
                              X