Здравейте, От около 2 седмици имам много странен проблем с колата относно паленето, вървенето когато е на бензин (има и газова уредба). Та проблема се появи от нищото. В момента като запаля на студен мотор нито мога да подам газ (глъхне, тресе зверски, гасне в повечето случаи). Два до три пъти трябва да запаля така и чак тогава с малко зор до 2000 оборота за да прехвърли на газ. На газ колата няма никакъв проблем с вървенето, проблема е единственно на бензин. На топъл мотор е малко по добре, когато запаля натискам педала и се форсира долу/горе добре. Какво ли не пробвах и проблема все още не мога да го реша.Какво съм пробвал/сменил до момента: - Свещи (чисто нови)- Кабели (чисто нови)- Бобини (чисто нови)- Дроселова клапа (като си мислих, че проблема може да е от стъпково моторче/потенциометър на клапата, след смяна ефект няма)- Бензинова помпа (пробвах с втора употреба - проблема е същия, пробвах с чисто нова - проблема е същия)- Бензинов регулатор (след като изкарах стария малката мембранка беше скъсана, след смяна проблема е същия)Колата без бензин не е оставала, винаги държа ниво от коло 15-20 литра за да не ми изгори помпата, понеже върти докато карам на газ.Пробвах в движение когато съм на газ да обърна на бензин, веднага забива предница, все едно някой ми е затапил маркучите на бензина, със съвсем леко докосване на газта колата върви, но няма мощност и тресе мотора. Направи ми впечатление, че при този тест, след 100-тина метра на бензин обортомера ту пада на 0, ту се качва до моментните обороти и като падне на 0 ми светва лампичката на инжекцията. Тук ще кажете инжектори....да ама работят, слагах ги на друго пунто и няма проблем.Колата няма катализатор.Та някой ако се е сблъсквал или има подобен проблем с намерено решение, ще се радвам за съдействие..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Пунто 1.2 16V проблем с бензин
Collapse
X
-
Няма налягане на бензина. Или е помпата или са дюзите. Това е. Провери и да не сцепен маркуча за вакума на регулатора. Или да смуче въздух някъде по смукателя.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
S_BANKOV написа:Няма налягане на бензина. Или е помпата или са дюзите. Това е. Провери и да не сцепен маркуча за вакума на регулатора. Или да смуче въздух някъде по смукателя.Fiat Punto 1.2 16V 85 k.c. 1998г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар