Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 16в Студена прекъсва на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От 2007 г карам същата кола на газ и да ти кажа хубаво е да не човъркаш ако не си наясно какво правиш. Налягането недей го пипа, защото ще се влошат нещата. Колегата kiriluz1 ти е написал какво трябва да се направи. Ако искаш да имаш проблеми недей го слуша.......
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

kiriluz1 написа:
      След ресет на бензиновия комп. задължително трябва да се настрои на газ,иначе нищо не правиш.Не пипай винта за налягането на изпарителя.Настройки на газта се правят най- добре когато е закачен и бензиновия комп. и се следят малко параметри.И въпреки всичко поне веднъж в годината (най-малко)трябва да се прави ресет и настройка на газта. Бензиновото еку IAW49F e отвратително за кола на газ.П.П. А защо си без въздушен филтър?
      без горивен исках да кажа но немога да променям мнението :D
      Alex_RT написа:
      От 2007 г карам същата кола на газ и да ти кажа хубаво е да не човъркаш ако не си наясно какво правиш. Налягането недей го пипа, защото ще се влошат нещата. Колегата kiriluz1 ти е написал какво трябва да се направи. Ако искаш да имаш проблеми недей го слуша.......
      Вече го пипнах сега работи осезаемо по добре не гасне не губи обороти обаче има 1 придръпване на около 3 000 об
      Bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Колеги, да ползвам темата. Проблема ми е аналогичен, само, че колата е Стило 1.6 с газ инжекцион. На газ работи без проблеми, но днес сутринта докато мине на газ направо ми лазеше по нервите. Гасне, тресе, мъчи се при подаване на оборито. Мисля да пробвам с ресет първо, преди да ходя за настройки. Въпроса ми е за ресета, само откачането на акумулатора ли трябва да направя ? А и ако може ли да препоръчате добър сервиз за настройка на газта, че откакто е сложена, не е пипана.
        Fiat Stilo 1.6 16v

Коментар

Не пипай газта, трябва му адаптация. На бензин работи на бедна смес.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            Не пипай газта, трябва му адаптация. На бензин работи на бедна смес.
            Извинявай за за тъпия въпрос, но мога ли сам да направя адаптацията и ако да, как ?
            Fiat Stilo 1.6 16v

Коментар

А аз си мислех, че само простите автомобили правят този проблем.С Пунтото има нещо подобно, но за сега не мога да рапортувам дали и как се е оправил. Просто не ми се налага да пътувам. Все пак съм дедо пенсионер и ползвам градския транспорт.
              Fiat Punto 1,1- 1996г.
              газ-бензин , "Lovato"

Коментар

След дадена година примерно 99. Ресет се прави само с компютър и софтуер. За по старите става с откачване на АБ. Иначе можеш и сам ,трябва ти лаптоп кабел и софтуер Иначе за горивния филтър, грешиш имаш си ,ама е в помпата

Коментар

Working...
                X