Предварително се извинявам ако съм дублирал темата, но не открих тема, която да ми даде отговорите на няколко въпроса: 1. Нормално ли е да има луфт в щпонките на зъбните колела на разпределителните валове и ако е така, с каква цел е? 2. Не разбрах начина на обтягане на ремъка(как действа механизма на ролката)... 3. Белега на КВ на пластмасовия капак ли се намира(Според Autodata да, но според колеги не е)?това са нещата, които са ми неясни. Иначе ситуацията е следната: Купих колата със сцепен радиатор. След смяната забелязах, че не мога да го обезвъздуша, и след цял ден лутане се досетих, че вкарва компресия в охладителната течност(така се и оказа). Преди да сваля ремъка си направих собствени белези, но сега като сглобявам двигателя се оказва, че дори и по моите белези клапаните и буталата се допират и заковава... Очаквам тези дни да взема под наем лапи за зацепване и да успея най-накрая. Ще се радвам за приятелски съвети и коментари
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на Браво 1.6 16V 103 hp
Collapse
X
-
зацепва се с пети задължително, иначе рискуваш да го зацепиш грешно, дори и с перфектни белези ще го зацепиш с половин зъб на някъде и ще почнат въпросите. Луфт няма.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
За луфта на шпонките - нормално е. Затова им казват раздвижени колела. Каква е идеята: центровката на ангренажа се прави при разхлабени зъбни колела и фиксирани валове с "лапите". Когато се натяга ремъка, зъбните колела на валовете малко или много се завъртат, но не и самите валове (те са фиксирани с петите). След като ремъка е обтегнат както трябва, се стягат и зъбните колела. Те това е.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Благодаря, получих важна информация, но се оказа че главата е спукана някъде и проблема остана. Сега търся глава да си закупя и имам няколко въпроса:1. Къде мога да видя букви или цифри на мотора2. Може ли да сложа глава от двигател с пластмасовия колектор(моят е с алуминиев) и може ли да съвпадне дори и от двигател с други цифри.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар