Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

marea - свети индикацията за проблем в инжекторната система

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

marea - свети индикацията за проблем в инжекторната система

Тъй като има ограничение в символите в заглавието, написах само това, като "водещ елемент".От вчера ми свети индикацията за проблем в инжекторната система.На газ работи нормално, на бензин обаче работи на 3 цилиндъра. (обикновена газова)Тъй като ми се наложи да свалям два пъти компютъра от буксата (че трябваше да оправям стойката за акумулатора) има ли вариант от това сваляне нещо да се е насмело, или най-вероятно е заминала някоя дюза. Откарах я на диагностика, казаха ми че трябвало да свалят рейката за да проверят дюзите, с компютър не могло и се отказах от тази процедура. Някакви мнения?

Това е Check Engine а.к.а Чека , а не проблем в инжекциона, въпреки че е възможно да светне от проблем в инжекциона. Но това е "лампата" за проблем и е обща за много проблеми. Ти си 98г. защо да не могат да те закачат на диагностика ? Щом свети значи е записала грешка.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Тук пише, че въпросната картинка означава повреда в системата за впръскване.

Коментар

cs_aleksandar написа:
        Това е Check Engine а.к.а Чека , а не проблем в инжекциона, въпреки че е възможно да светне от проблем в инжекциона. Но това е "лампата" за проблем и е обща за много проблеми. Ти си 98г. защо да не могат да те закачат на диагностика ? Щом свети значи е записала грешка.
        +1
        BMW 318is COUPE 140hp
        FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

valeri_86_ написа:
          cs_aleksandar написа:
          +1
          +2
          1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
          2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Баш си е проблем с инжекциона.Щом си откачал компа,откачи го пак и огледай хубаво буксата.98 трябва да е с метални колектори и комп 1аф,тоя комп си забравя грешките при откачане на аб за 5-6минути.Може да е дюза,проверяват се лесно с мултицет.Диагностиката става по К и Л линия с виза и др
            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Punto_II_HGT написа:
              valeri_86_ написа:
              cs_aleksandar написа:
              +1
              +2
              +3
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Мареа, ама кой мотор?Ако имаш лесен достъп до дюзите, размени неработещата с някоя работеща и виж дали проблема ще се "премести" Ако стане така, 100% е дюза.

Коментар

1,6 е мотора. Откачих акумулатора за 10-тина минути, но грешката си стои. Ще потърся някой друг сервиз...

Коментар

А масите по стойката на акумулатора закачи ли?На бравата ми с метални колектори мисля че бяха 3 кабела,на мареята е 1
                    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Сигурно си прекъснал сигнала на една от дюзите. Трябва да се провери с мултицет и да видиш кой от 4-те проводника няма верига към дюзата. Те са със общ +12V от едната страна на намотката и компютъра им подава маса на всяка една, от другата страна на намотката, за да отваря.п.с. дюзите се свалят за проверка ако имат механичен проблем, който компютъра всъщност не може да отчете.
                      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                      FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Така и не разбрах от къде беше проблемът, но го реших...Проверих за всеки случай кабелите, свещите, бобината - всичко си беше ок. Разкачих отново акумулатора за 10 минути - нищо.След това махнах компютъра, презакачих го отново и тоталният отказ - въртях на стартер до откат, въобще не запали нито на бензин, нито на газ.След това същата процедура - откачих компютъра, преди това акумулатора, поставих буксата, след 10 минути и акумулатора и отпуши.Проблемът беше в трети цилиндър, само при него, като откачех кабела нямаше промяна в звука от двигателя, най-вероятно разпръсквача въобще не е подавал гориво.Тъкмо я бях подкарал към вторични суровини мареата, взе че и този път се измъкна :D

Коментар

кола

Забелязал съм че като е нарочиш колата за вторични и тя вземе та се оправи Случвало ми се е с Пунтото.
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ma®tin написа:
                            най-вероятно разпръсквача въобще не е подавал гориво.
                            ами и на мен това ми беше мисълта. Като си размърдал куплунга при ваденето и слагането е направило контакт и е включила дюзата. Може да има окис.
                            kluchar написа:
                            Забелязал съм че като е нарочиш колата за вторични и тя вземе та се оправиСлучвало ми се е с Пунтото.
                            хаха ами така е, ама мойта барака май още дълго ще я карам
                            FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                            FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Working...
                            X