Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гранде пунто 2009 , обслужване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гранде пунто 2009 , обслужване

Здравейте, взех си Гранде пунто 2009, 1.4 бензин. Колата е на 138 000км. Сменено е маслото и филтрите преди 400км. Закарах я в сервиз, къде ми казаха, че трябва да сменя два задни армотисьора (изтекли), агренажен ремък с рокли и прочие, водна помпа, пистов ремък (последните не са сменяни никога). Като цена, с включен труд ми обявиха 630лв. Според запознатите с модела автомобил цената нормална ли е и наистина трябва да смена, заедно с ангренажа водна помпа и пистов ремък ?

Re: Гранде пунто 2009 , обслужване

madghoul написа:
    Здравейте, взех си Гранде пунто 2009, 1.4 бензин. Колата е на 138 000км. Сменено е маслото и филтрите преди 400км. Закарах я в сервиз, къде ми казаха, че трябва да сменя два задни армотисьора (изтекли), агренажен ремък с рокли и прочие, водна помпа, пистов ремък (последните не са сменяни никога). Като цена, с включен труд ми обявиха 630лв. Според запознатите с модела автомобил цената нормална ли е и наистина трябва да смена, заедно с ангренажа водна помпа и пистов ремък ?
    Водната помпа е препоръчително да се смени, за да не се наложи ако протече да си платиш втори път работата за смяна на ангренажен ремък (помпата се върти от ангренажния ремък). Пистовия ремък го смени с ролката към него задължително. Цената ми се струва добра (хубави задни амортисьори ~260 лева, ангренажен комплект ~ 120 лева, водна помпа ~ 80 лева, пистов ремък с ролка ~ 120 лева) това са цените горе - долу без отстъпка.
    1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
    2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Според мен цената дето са ти я дали е добра. Евентуално ако по обиколиш баш майсторите може и да намериш с 50-80лв. по-ниска оферта ама си е много субективно.Цена на части е около 450-500лв.
      Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
      Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Благодаря, колеги. Проверих на още едно - две места, частите излизат към 500лв и около 120лв за труд, цената е нормална. Все пак не е някой гаражен майстор, а сервиз, където оставяш колата и ти казват ела след два дни и ще си готов.

Коментар

Working...
        X