здр. колеги алтернатора ми изгоря и сложих друг който е 62ампера. моя стария мисля че е повече става въпрос за пунто 1.2 с клима. та въпроса ми е дали ще ми върши работа или ще ми е слаб?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
алтернатор за пунто 1.2
Collapse
X
-
И малките автомобили си имат консуматори. Дали ще стига този алтернатор зависи от доста неща и най-вече стила на каране. Само опита ще покаже. системата алтернатор акумулатор се изчислява компромисно между двете. Мърдането извън нея винаги не е много разумно. В случая ако караш всеки ден на по 2-3км. е много съмнителен положителния резултат. Ако обаче изминаваш повече, вероятно няма да има проблем. Защо и как изгоря стария?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Е това е друго, не е изгорял а се е износил. Покарай така и ще установиш сам дали става. Моя опит показва обаче, че по-мощен алтернатор се отразява добре, но не и по-слабия. Цифричките не са случайни, въпреки че някои автомобили си идват от заводите с грешни алтернатори. Не се шегувам, както и да ги смяташ, баланса не излиза и практиката го затвърждава с непрекъснатите проблеми по системата. Лично съм преработил два мерцедеса, две сузукита, един нисан и ................... с различни двг-та. Смптомите са си класика - акумулаторите не издържат над 2-3 години, прегряват алтерантори и т.н. Давам пример със сузукито за да не става дълго за писане и четене - заводски 50А алтернатор и 35Аh акумулатор - тотална японска простотия Фаровете му мъждукаха на празен ход. Електрониките се рестартираха. Акумулатор 55Аh и алтернатор 90А вече 5 години никакви проблеми.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
chapat написа:аз взех ротора плочката с диодите и релето с четките от тоя 65 амперовиа. а от моя само статора използвах и събрахме един. ако сменя плочката от по мощен дали ще му вдигна амперите ?Bravo 2.0/20V 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар