Здравейте,Днес се зарових по обстойно по двигателя и понеже не съм много вещ се надявам да получа отговор тук. При клапана след кутията в която се намира въздушния филтър беше силно замърсено по мое мнение с бензин. Разглобих и почистих, но въпроса ми е нормално ли е с времето да се получи там такова замърсяване или според вас има проблем някъде? Попринцип колата си върви прилично за конете, градско София с включен климатик харчи около7,8 което мисля че е ОК. Пунтото е 2009 година 1.2 65 к.с. на 113000км.Поздрави,МартоДопълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гранде Пунто 1.2 - нормално ли е такова замърсяване?
Collapse
X
-
И при мен е така. Това са отложения от маслените пари на вентилацията на картера. Получава се, когато някой от маркучите загуби плътността си и започва да влиза външен въздух, увеличава се налягането - при работещ мотор там налягането е по-ниско от атмосферното - двигателя засмуква въздух и от там пада на налягането, като има спукан маркуч налягането се повишава - доближава се до атмосферното и това пречи на нормалната работа на вентилацията на картера и резултата е налице - маслени отлагания. Сменял съм маркуча, но явно е бил не много качествен, защото след година пак се сцепи.
Реклама
Collapse
Коментар