Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Едва доловим звук на определени обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Едва доловим звук на определени обороти

Колата - Мареа 1.8 бензин. Миналата седмица правих ремонт на главата(шлайфане, гумички, повдигачи). Звукът на двигателя се промени. Но има един момент, в който се чува някакво почукване, все едно има нещо разхлабено. трудно за описване и почти невъзможно за записване - по-скоро се чувства, отколкото да се чува. Появява се, когато съм на скорост и няма натоварване или поднатоварване на двигателя(т.е. в режим на скорост, когато не ускорявам и не забавям на двигател). Не е като аванс, по-скоро като клапани, но някак по-неритмично. Някаква идея какво може да е това чудо?

Тази вечер пак си играх да търся какво може да е и ми прилича на звук от скоростната кутия, още повече, че го прави само при някаква граница на натоварването(при ускоряване, преди да се смени скорост), доколкото виждам.Сега един мдруг въпрос: Беше ми се спукал ауспухът. Ходих да го заварят в специализиран сервиз и майсторът ме пое, че тръбата е Ф45, вместо 60 и самото гърне било малко за тази кола и е правено за Опел 1,3. Така, че съм можел пак да пукна главата, защото задушавало колата. Има ли истина в последното твърдение? Въпросът е дали да прежаля 50 евро за ново гърне или да карам с това, което имам почти 3 години?

Коментар

За кое кърне говориш, защото са 3 след катализатора. Аз след ремонт на главата чувах кави ли не звуци първите 200-300 км. после всичко изчезна. Със скоростите също имах някакър шум в ниските обороти и след смяна на масло го няма вече 30К+ км. А и тези 50 евро ... аз имам оферта за 170 лв. всичко след катализатора.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Само за последното гърне. Първите две са добри и тръбите там са по-дебели.

Коментар

Ти ако дишаш през сламка по-лесно ли ще ти е?

Коментар

Въпросът беше дали това може да е причина за нови проблеми с главата. Няма две мения, че съгурно повече или по-малко пречи.

Коментар

Нищо няма да стане на главата, не слушай всеки какво ти говори.
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
              X