здравейте колеги дайте идеи че вече нз какво да правя вчера докато се прибирах колата загуби мощност нито на гас нито на бензин вдигнах капака и установих че двигателя се тресе установих че 2-и и 3-ти цилиндър все едно не работят смених свещите без никаква промяна ток има на диагностиката не отчита нищоГрешен раздел -> ПреместенаРедактирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1.2 16v: двигателят тресе, няма мощност
Collapse
X
-
Абе то не е лошо да се мери компресия от време на време, ама едва ли отведнъж ще стане толкова зле. Аз имам проблем с клапаните (или сегментите) от почти 7 години, ма си я карам и просто си доливам масло.Та, колега, щом не са свещи и кабели, влизаш във филма.Следващите заподозрени (по впечатления от форума през годините, не от личен опит) са ти:1. Бобината не дава достатъчно напрежение. Може да е окъсила намотки и пак да си работи, де да знайш. Пробвай с друга от някоя морга, или от приятел с магазин за авточасти. 2. Прескочил зъб на ангренажа - ще трябва да го презацепиш в надежден сервиз, разполагащ с правилните фиксатори.3. Нещо да са се забъркали компютрите на колата и на газовата. Нулирай ги за всеки случай.П.С. Пфу, объркал съм се с колегата pavyan. Съжалявам.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
При мен при същите признаци изгубих цял ден майсторите да ровят по бобините и токовете и накрая се оказа бензинова помпа. Колата не откъсваше - малък баир, втора. Ако подадеш повече газ - прекъсва до разпадане. Смених помпата и сега лети. Оказа се, че помпата не дава достатъчно налягане. Проблемът е, че при теб не иска и на газ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар