Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Типо. Светна лампата за маслото и угасна.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Типо. Светна лампата за маслото и угасна.

Привет колеги! Колата е Типо 1.6 90к.с. Онзи ден в движение на колата и светнала лампата за маслото и сменила звука на мотора, като веднага и угаснала. Не съм бил там и не мога да кажа точно какъв звук е издавал двигателя, но след като отидох и проверих маслото се оказа че е под минимума, че да не кажа че и нямаше по пръчката. Наляхме масло и се опитахме да я запалим но уви без успех. Стартера върти, но все едно не върти двигателя. Сякаш съм махнал свещите и въртя без тях (на Бравата съм правил така и звука е същия). Какво да правя сега? Не знам въобще от къде да започна. Мисля да проверя компресията днес да видим какво ще покаже. А за малко да забравя да спомена, че масло тече от някоя гарнитура (според мен от капака на клапаните). Моля ако можете да помогнете, ще съм много благодарен

Пробвахте ли да завъртите двигателя "на ръка" ?
    1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
    2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Не съм, ще пробвам и това, а какво да очаквам?

Коментар

Ако се завърти със сигурност не е затегнал, но като се замисля със същия успех можеш да погледнеш просто дали се върти ангренажния ремък и валовете, докато някой друг върти на стартер. Притеснява ме, че лампата на маслото е светнала от слабо налягане и мотора е затегнал. Ако е така, обаче не би следвало и стартера да върти, но знаеш ли.... по-добре да се изключи това Като вариант по този начин.
        1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
        2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Скъсан ремък.
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
            Скъсан ремък.
            Да колега, ангренажа се е скъсал. Имам някакво понятие, но не съм се занимавал с такъв ремонт до сега. Мисля утре да сваля главата да видя в какво състояние е, но ще помоля за допълнителни напътствия да не оплескам нещо.

Коментар

muns61 написа:
              Òêúñàí ðåìúê.
              Г,,Г  êîëåãà, àíãðåíàæà Г±ГҐ ГҐ Г±ГЄГєГ±Г Г«. Г^ìàì Г­ГїГЄГ ГЄГўГ® ïîíÿòèå, Г­Г® Г­ГҐ Г±ГєГ¬ Г±ГҐ çàíèìàâàë Г± ГІГ ГЄГєГў ðåìîíò äî Г±ГҐГЈГ . ГOEèñëÿ óòðå äà ñâàëÿ ãëàâàòà äà âèäÿ Гў ГЄГ ГЄГўГ® ñúñòîÿíèå ГҐ, Г­Г® Г№ГҐ ïîìîëÿ çà äîïúëíèòåëíè Г­Г ГЇГєГІГ±ГІГўГЁГї äà Г­ГҐ îïëåñêàì Г­ГҐГ№Г®.

Коментар

Изкривил си клапани.
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Коляновия вал върти а разпределителния не мога да го мръдна на ръка. И аз така си помислих за клапаните и сега се чудя дали да правя главата или да търся друга...? И все пак май ще е най-добре да го мисля утре като я сваля де.

Коментар

А дали има вероятност да има някаква защита тая кола? Чудя се дали да не взема един ремък и ролката и да пробвам да превъртя на ръка първо...

Коментар

Не няма защита, щом ти е трудно да въртиш разпределитения значи има крив клапан. Правенето на тая глава няма да ти излезне много. Може би малко повече от това да вземеш глава 2-ра ръка.
                      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Колеги, вчера сжалих капака на разпределителния вал и го завъртях с помощта на ключ. Върти се без да опира никъде. Дали е възможно да не е ударила клапаните или те ако са се изкривили отгоре дали може да се разбере?

Коментар

Това че въртиш разпределителя не е гаранция че не е покривила клапаните.Главата вън и там е истината.
                          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                          .

Коментар

И такааа... главата вече е свалена. Два клапана за допирали в буталата на първи и втори цилиндър. Не ми се виждат криви но като че ли има малко. Сега как да ги сменя, трябва ли да знам някакви "чалъми" за тази операция? И какво друго ще е добре да сменя освен всички гарнитури?

Коментар

По принцип бих ти препоръчал да я дадеш на шлайфисти да ти направят челен шлайф и да ти напаснат клапаните. Aко си на бюджет то задължително си вземи шлайф паста за клапани и инструмента с вендузите за самата шлайф операция.Главата се изчиства възможно най-добре!! Прегледай си добре и водачите на клапаните, но щом казваш че почти не се забелязва кривина в клапаните може би не са пострадали.
                              ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Working...
                              X