Привет колеги! Колата е Типо 1.6 90к.с. Онзи ден в движение на колата и светнала лампата за маслото и сменила звука на мотора, като веднага и угаснала. Не съм бил там и не мога да кажа точно какъв звук е издавал двигателя, но след като отидох и проверих маслото се оказа че е под минимума, че да не кажа че и нямаше по пръчката. Наляхме масло и се опитахме да я запалим но уви без успех. Стартера върти, но все едно не върти двигателя. Сякаш съм махнал свещите и въртя без тях (на Бравата съм правил така и звука е същия). Какво да правя сега? Не знам въобще от къде да започна. Мисля да проверя компресията днес да видим какво ще покаже. А за малко да забравя да спомена, че масло тече от някоя гарнитура (според мен от капака на клапаните). Моля ако можете да помогнете, ще съм много благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Типо. Светна лампата за маслото и угасна.
Collapse
X
-
Ако се завърти със сигурност не е затегнал, но като се замисля със същия успех можеш да погледнеш просто дали се върти ангренажния ремък и валовете, докато някой друг върти на стартер. Притеснява ме, че лампата на маслото е светнала от слабо налягане и мотора е затегнал. Ако е така, обаче не би следвало и стартера да върти, но знаеш ли.... по-добре да се изключи това Като вариант по този начин.1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Коментар
-
muns61 написа:Òêúñà à ðåìúê.
Коментар
-
Не няма защита, щом ти е трудно да въртиш разпределитения значи има крив клапан. Правенето на тая глава няма да ти излезне много. Може би малко повече от това да вземеш глава 2-ра ръка.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
По принцип бих ти препоръчал да я дадеш на шлайфисти да ти направят челен шлайф и да ти напаснат клапаните. Aко си на бюджет то задължително си вземи шлайф паста за клапани и инструмента с вендузите за самата шлайф операция.Главата се изчиства възможно най-добре!! Прегледай си добре и водачите на клапаните, но щом казваш че почти не се забелязва кривина в клапаните може би не са пострадали.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар