Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат-брава 1997г. 16v 103к.с. когато загрее вдига обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат-брава 1997г. 16v 103к.с. когато загрее вдига обороти

Здравейте колеги,става въпрос за фиат-брава 103к.с.16в.1997г. от известно време автомобила като загрее- оборотите на пр.ход достигат дори до 4000 об.мин. - пробвано е с чисто ново моторче на п.х. проблема си остава. Автомобила е каран вече на 2-3ма майстори и проблема си остава. Проблема е и на газ и на бензин. Проблема е само като загрее- на студено всичко си е о.к. Моля, ако някой колега е имал такъв проблем да сподели решението или ако има някакъв читав майстор за района на гр.София да ми даде координати. Благодаря предварително!
    brava 16elx

Закачи е на елкомче.може да е някой температурен датчик.

Коментар

Колега, аз много-много не разбирам обаче нали я карах на трима майстори - те би трябвало да разбират фактите са,че ми взимат парите а колата не я оправят.
      brava 16elx

Коментар

Дърпа въздух от някъде.Разгледай внимателно всички маркучи.

Коментар

Благодаря ще проверя
          brava 16elx

Коментар

Първо си провери жилото на газта, почиисти дросела и ако не е от това виж защо не и стига въздуха, високите оборо ти са признак на недостиг на въздух или изтаряне на масло ама много масло.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
              Първо си провери жилото на газта, почиисти дросела и ако не е от това виж защо не и стига въздуха, високите оборо ти са признак на недостиг на въздух или изтаряне на масло ама много масло.
              Екуто гони смес 1л. бензин към 14,7л въздух,когато увеличиш въздуха какво се случва? Пробвано е при мен от сцепени маркучи на газови инжектори,когато позагрее и се отворят цепнатините си вдигаше 2000-2500 оборота сама,след смяна се оправи. Така че и аз незнам Иначе за жилото съм съгласен на 100% И не се заяждам само споделям опит

Коментар

Благодаря много колеги за отговорите, обаче мен в техниката много ме няма и ще съм извънредно благодарен за координати на проверен майстор от района на София.
                brava 16elx

Коментар

kiriluz1 написа:
                  S_BANKOV написа:
                  Екуто гони смес 1л. бензин към 14,7л въздух,когато увеличиш въздуха какво се случва? Пробвано е при мен от сцепени маркучи на газови инжектори,когато позагрее и се отворят цепнатините си вдигаше 2000-2500 оборота сама,след смяна се оправи. Така че и аз незнам Иначе за жилото съм съгласен на 100% И не се заяждам само споделям опит
                  Колега, съотношението е тегловно, т.е. 1 л бензин който тежи 730 гр изгаря със 10.7 кг въздух или 8320 л въздухИначе от горене на масло и аз не виждам как ще вдигне обороти. Ако маслото започне изобщо да гори а не само да пуши, то ще се задави двигателя. Това може да стане само на дизел според мене Относно жилото, то лесно се разбира като се разклати клапата ако затваря и не задържа, трябва да тракне. За мене също колата смуче въздух от някъде.
                  FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                  FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

помериши щеката на маслото ако караш колата на бензин на къси разтояния то имаш бензин в маслото и като загрее маслото работи на богата смес според мен ако тегли въздух от някъде ще мени оборотите нагоре на студен мотор и надоло на топъл та нз успех (ъ)

Коментар

Благодаря на всички отзовали се колеги, оказа се че дърпа въздух от спукан всмукателен алуминиев колектор .
                      brava 16elx

Коментар

Working...
                      X