Що пък да не може? Нека опита човека.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бързо загрява - Пунто 1.2 2001г 60к.с. без климатик
Collapse
X
-
За колегата който иска да сменя двигател....можеш но за тия пари които ще дадеш за да го направиш си вземи друга кола....не е само да смениш двигател и скоростна кутия...ще ти трябва по голям интеркулер, вероятно и маркучите ще са по големи като цолаж... да не говорим и за разположението че сигурно няма и да са на същото място като тези на 1.2.... + това 1.2 е лек двигател искаш да слагаш 2.4 който е доста по тежък...ще трябва нови и по стабилни амортисьори и подсилване на предницата .... не си заслужава да хвърляш парите...по добре си вземи кола с по голям мотор продай твоята и постегни малко новата кола (като време и пари е по добрия вариант) но ако толкова искаш да си смениш двигателя давай все пак колата и решенията са си твои.Фиат Стило 1.9 JTD 115
Алфа Ромео 147 1.9 JTD 115 (+чип)
Не си ли карал Италинка не знаеш какво е романтика.
Коментар
-
Извинявам се за предния пост..не съм прочел правилно...Турбо можеш да сложиш но при хора които разбират от тунинг... колата имала ли е турбо или е с атмосферен двигател? Ако по принцип няма...много труд време и усилия ще ти трябват.... и някои допълнителни части.... Ако искаш да свалиш малко разхода и да вдигнеш мощността махни катализатора и средното гърне и сложи тръба Ф63 виж има тема за това във форума, няма да ти е кой знае колко разликата но едно 7-8 коня ще вдигнеш и към 0.5 литра надолу разхода. Аз съм го направил и от личен опит ти казвам че има ефект макар и не много голям...после продаваш катализатора и даже си имаш малко парички в джоба след работата от майстора да ти завари тръбата....и гледай да вземеш поцинкована тръба доколкото разбирам караш на газ....а доста водица събира в гърнетата...особено в средното (което ще го замениш с тази тръба) а и да олекотяваш колата с 5 кг :DФиат Стило 1.9 JTD 115
Алфа Ромео 147 1.9 JTD 115 (+чип)
Не си ли карал Италинка не знаеш какво е романтика.
Коментар
-
за да сложиш турбо трябва да спазиш някои условия от дебелите книги по двг.буталата трябва да са подбрани за нужното натоварване ,което е голямо,освен това е нужна и по-голяма горивна камера,сиреч по-малка степен на сгъстяване или по-дебела гарнитура,въобще много може да се твори,ама много играчка,затова и аз те съветвам да не наливаш пари в празни глупости
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=5D869InQ4-Q самолет 8,8 секунди 1,2 пунто :P . Естествено аз като натискам пунтото до 3000 оборота няма да ускорява за 8,8 секунди ,ама пък ще харчи 6-7л/100км градско.
Коментар
-
S_BANKOV написа:M5kov написа:Колега, не може."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:S_BANKOV написа:M5kov написа:Колега, не може.
Коментар
-
вече не ми се пише,но все пак.не може един мотор,който не изчислен конструктивно за тази манипулация,просто ей така да му сложиш турбо и да хвърчи.първо-буталата ,изчислени за работа с турбо компресор ще струват много пари.второ-какво се случва с коляновия вал и лагерите,като за новия мотор е необходимо диаметъра му да е по-голям,а якоста при това натоварване-по-голяма, трето-какво се случва с изпускателните колектори и генерацията,четвърто-как ще повишим порцията гориво,пето-кой ще изработи по-дебела цилиндрова гарнитура(те магазинските вече са повечето боклуци). всичко това може да се случи,но има две неща които ще се случат,може заедно,може и поотделно-първото е -потрошен мотор(дали след 2 или 5 км),второто е инвестицията да струва стойността на 5 такива коли.друг е въпроса ако имаме такова пунто 1,2 с турбо и да се прехвърля всичко,макар,че всичко е относително
Коментар
-
Доколко разбирам автора има налични мотор и скорости от 1.9 жтд и нищо не му пречи да свали турбото и да го закачи на фиатчето. Като направи това ще се продължи с другите процедури по реда си. Още инфо може да намери в лачия форума.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар